07/02/2017: Ophokregeling

chicken-1566602.jpg

De ophokregeling van alle pluimvee, loopvogels inbegrepen, en andere in gevangenschap gehouden vogels is verplicht sinds 2 februari 2017 voor alle hobby- en professionele pluimveehouders. De ophokregeling is bedoeld om contact met wilde vogels die de ziekte kunnen verspreiden, te vermijden. De ophokregeling werd in de eerste plaats genomen om alle in gevangenschap gehouden vogels te beschermen tegen een infectie met vogelgriep, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren.

Ophokken of afschermen betekent dat de dieren nog steeds buiten gehouden of gelaten kunnen worden, maar dan enkel op een terrein of een deel van een terrein dat volledig – zowel langs de zijkanten als langs boven – met gaas of met netten is afgesloten. De mazen van het gaas of het net mogen maximaal een diameter van 10 cm hebben, zodat wilde vogels ter grootte van een eend er niet doorheen kunnen. Een ondoordringbare dakbedekking is niet verplicht, maar wordt toch aangeraden. 

Deel dit artikel:

Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief van stad Lokeren. U blijft dan steeds op de hoogte van het laatste nieuws uit Lokeren.