Speelpleinwerking

Iedere zomer kunnen jonge Lokeraars terecht bij Speloke, de speelpleinwerking van Lokeren.

Elk jaar gaat een team van vrijwillige animatoren en beroepskrachten van de stedelijke Jeugddienst op verschillende locaties in Lokeren aan de slag om kinderen een onvergetelijke zomer te geven.

De animatoren bezorgen uw kinderen een leuke namiddag, inclusief een koek, een drankje en verzekering tijdens de activiteit tegen een kleine vergoeding van 2.5 euro. Sinds 2016 is er ook een volle dagwerking. Hiervoor schrijf je in per week. De vergoeding is dan €45.

Met de vrijetijdspas betaal je 80´% van het weektarief, of €2,5 voor 5 halve dagen. Je moet dan wel 5 halve dagen aanwezig zijn.

Ons animatorenbestand bestaat uitsluitend uit vrijwilligers.

Zij worden uiteraard ondersteund door professionele krachten van de stedelijke Jeugddienst, zij coördineren en staan ons bij met raad en daad om elk jaar een feest te maken van onze Speloke zomer.

Het leeuwendeel van onze animatoren beschikt over een attest "animator in het jeugdwerk". Sowieso dienen ook alle animatoren na een jaar vrijwilligerswerk hun attest te behalen. Als je verder kijkt op deze site krijg je meer praktische informatie over waar en wanneer de pleinen open zijn.  

Alle actuele informatie kunt u vinden op www.speloke.be