Wandelen, fietsen en lopen

* WANDELEN kan in de vele natuurgebieden die Lokeren rijk is

* Op deze pagina kan u wandel- en fietsroutes downloaden voor de GPS

STROOMOPWAARTS Wandelen langs Waterlopen - Durme

* Onze wandelfolders doorbladeren kan u hier 

CVN-natuurpunt organiseert het hele jaar door wandelingen onder begeleiding van gediplomeerde natuurgidsen. Zo kan je de Daknamse Meersen en de Linie in Eksaarde eens vanuit een ander standpunt bekijken. De data vind je in deze lijst.

De VZW Durme organiseert op regelmatige basis wandelingen in het natuurreservaat Molsbroek, deze zijn terug te vinden op de site www.vzwdurme.be.

*MTB-ROUTES DURMEVALLEIROUTE LOKEREN

Sinds 2007 heeft Lokeren twee bewegwijzerde mountainbikeroutes. De lussen hebben hun vertrekpunt bij de sporthal aan de Durme, Sportlaan (25,5 km; 40,5 km) en lopen over het grondgebied van Lokeren, Daknam en Eksaarde. Het water van Zuidlede, Moervaart en Durme is nooit veraf.
Een geplastifieerde kaart met uitleg over de twee Durmevalleiroutes kan u voor 2 euro bekomen op het Infopunt Toerisme.
Vanaf heden beschikken alle permanente mountainbikeroutes over een GPS. 

Info: Sportdienst, Sportlaan 6, 09/340 50 89, sportdienst@lokeren.be en
Communicatie en Stadspromotie, Infopunt Toerisme, Markt 2, 09/340.94.74,toerisme@lokeren.be

Link naar de route: http://bit.ly/2jeVe3
Link naar de loopomlopen Lokeren : http://bit.ly/2jM5PUh
Link naar kaartje Fit-O-Meter Lokeren : http://bit.ly/2iPtH53

 


* DE RONDE VAN URBANUS: rondje fietsplezier met het hele gezin!
De speels bewegwijzerde gezinsfietsroute loopt 30 km over de groene fietswegen van het Fietsroutenetwerk Waasland. Af en toe wordt er een ommetje gemaakt om meer te weten te komen over onze schalkse stripheld. Je maakt onderweg ook kennis met de inspiratieplaatsjes van tekenaar Willy Linthout, geboren en getogen Lokeraar. 
"De Ronde van Urbanus" doet de vele mooie plaatsjes aan die ook Urbanus in zijn 133ste strip 'Lokerse Paardenworsten" konden bekoren. Grappige bordjes wijzen je de weg. Aandachtige Urbanusstripfanaten komen onderweg verscheidene locaties - en wie weet ook wel enkele dorpsfiguren - tegen die ze zeker zullen herkennen uit de stripreeks.
Brochure "De Ronde van Urbanus" met tekst en plan: 3 euro

* FIETSKNOOPPUNTENNETWERK
Nieuw vanaf 1 juli 2008 is het fietsknooppuntennetwerk in het Waasland een feit. Het is een geniaal en eenvoudig systeem. Alle rustige en veilige baantjes zijn door Toerisme Oost-Vlaanderen op een kaart gezet. De kruispunten waar deze baantjes kruisen zijn de knooppunten. Wegwijzers tonen de weg van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Op die manier stippel je zelf je tocht uit. 

De kilometeraanduidingen zijn handig om de lengte in te schatten. Starten kan je in principe overal. De kaart is te verkrijgen aan 6 euro.

* BEWEGWIJZERDE FIETSROUTES
Ontdek al fietsend het land van Reynaert de Vos. Er bestaan meerdere bewegwijzerde fietsroutes o.a. in de sporen van Reynaert de Vos. Van elke route kan een kleurenbrochure bekomen worden met duidelijke kaart en beschrijving van het traject en de toeristische bezienswaardigheden bij het Infopunt Toerisme.

Bewegwijzerde fietsroutes door Lokeren:

• De Grimbeertroute (43 km) voert u vanuit Lokeren naar de bosrijke Waasmunsterse Heide. Langs fraaie kastelen, het Europees natuurreservaat Molsbroek en de bijzondere woonsite Oudenbos, keer je terug naar Lokeren.

• De Ledebeekroute

• De Canteclaerroute (42 km) biedt u de gelegenheid om het centrum van het Land van Waas te ontdekken of te herontdekken. U start in Stekene, fietst langs Daknam en Eksaarde en eindigt met de Moervaart die u terugbrengt over Klein-Sinaai naar de dorpskern van Stekene.

Fietsverhuur
Klik hier.