Kandidaten 2020

Wie wordt Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020? Nu is het aan jou!
Stem tussen 1 en 21 maart op de kandidaat die voor jou het verschil maakte in 2020 en de titel ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020’ verdient.

Meer dan 105 kandidaturen werden ingediend, goed voor meer dan 30 unieke personen en organisaties. Iedere kandidaat met een onmiskenbare verdienste voor onze stad. Maar het reglement is streng en bepaalt dat slechts 5 laureaten door kunnen naar de effectieve stemmingsfase. De jury had de zware taak om te bepalen wie dit zijn. De geheime stemming leverde volgend resultaat op, hier zijn de 5 laureaten voor de titel ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020’:

 

 1. Alderande vzw

Alderande 

Alderande is een woonbegeleidingsdienst en arbeidszorgproject voor personen met een beperking. Ze streven naar een kleinschalige, kwaliteitsvolle ondersteuning op maat van hun cliënten. Deze vzw ondersteunt samen met vele vrijwilligers volwassen mensen met een beperking en dit niet alleen op het vlak van wonen en werken maar ook in de vrijetijd. In o.a. de lunchbar en de kledijshop op het Molenbergplein bieden ze werkkansen op het tempo waar de mensen zich goed bij voelen en met zorgzame aandacht voor de unieke mens achter de sorteertafel, de balie, de kookpotten,…Ook in het coronajaar 2020 gaven ze vertrouwen aan de vrijwilligers om looptochten met de bewoners op te zetten en lange of korte wandelingen te ondernemen.
Wil je meer te weten komen over deze organisatie surf naar www.alderande.be of wandel even mee met één van de gepassioneerde vrijwilligers.

 

 

 

 2. Linda De Clerck

Linda De Clerck

Linda De Clerck is beheerder van de facebookgroep ‘Oude foto’s van Lokeren en omstreken’. Al meer dan 5 jaar zet ze zich dag en nacht in om beelden uit vervlogen tijden te verzamelen. Haar beeldarchief bevat ondertussen meer dan 20 000 foto’s en dagelijks kijken de meer dan 9000 leden uit naar de volgende nieuwe foto. Linda brengt vele Lokeraars mooie herinneringen, info en weetjes uit de streek. In dit coronajaar verraste ze haar volgers met nog een extraatje. Via quizvragen zorgt ze voor aangenaam zoekwerk waardoor de Lokeraar de pandemietoestanden even kon vergeten en zich kon verdiepen in de Lokerse nostalgie. Via deze facebookgroep zorgt  Linda voor nostalgische verbinding in de stad en maakt ze de Lokeraar warm om zelf actief foto’s te posten om dit collectief geheugen van de stad en omstreken aan te vullen.
Meer weten over Linda De Clerck? Neem en kijkje op facebook of stuur haar een berichtje via messenger.

 

 

 

 3. Ontmoetingshuis De Moazoart

Ontmoetingshuis De Moazoart

Ontmoetingshuis De Moazoart zorgt voor een warm onthaal en een uitgebreid ondersteunings- en activiteitenaanbod voor kwetsbare mensen in onze stad. De Moazoart is een organisatie waar kansarmen het woord nemen. Binnen hun werking staan ontmoeting, vrije tijd, vorming, hulpverlening en belangenbehartiging centraal. Naast enkele personeelsleden zijn het de vrijwilligers uit de doelgroep zelf die de werking mee uitbouwen. Ook in dit coronajaar besliste De Moazoart om de deuren open te houden, hulp en een luisterend oor te bieden waar mogelijk en in te zetten op het behoud van het zo belangrijke sociale contact. Vrijwilligers uit De Moazoart en medewerkers uit het Sociaal Huis bundelden hun krachten en brachten kwetsbare en eenzame Lokeraars een bezoekje tijdens een zogenaamd ‘stoepgesprek’. Het elke dag opnieuw klaar staan voor anderen en de kwetsbare groep zichtbaar maken in onze stad maakt hun werking uniek.
Nieuwsgierig naar De Moazoart? Neem een kijkje op www.demoazoart.be of spring binnen voor een tas koffie met coördinator Bert Reniers of één van de vele vrijwilligers.

 

 

 

 4. Nicole D’Hont

Nicole D'Hont

Nicole D’Hont richtte in 2017 de Weggeefwinkel Veur Niet gelegen in de Torenstraat op. Hier kan iedereen maar vooral mensen in nood terecht voor gratis spullen.  De weggeefwinkel  is een vervolgstuk van het onbaatzuchtige werk dat Nicole van thuis uit opstartte. Al jarenlang zet ze zich vrijwillig in om vele gezinnen in nood te helpen door o.a. de facebookgroep ‘Gratis in Lokeren’, het organiseren van weggeefmarkten tot het koken van warme maaltijden voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De weggeefwinkel groeide uit tot een werking met  enthousiaste vrijwilligers die ook in het coronajaar 2020 alles van zichzelf gaven om de werking te continueren. Ondanks de moeilijke omstandigheden slaagden ze erin om heel wat warmte in onze stad  te voorzien met 150 gratis sint- en 85 kerstpakketten en door dikke jassen, botten en sjaals voor 200 personen. Een lichtpuntje voor de vele kansarmen en een duwtje in de rug om er bovenop te geraken.
Ga eens langs in de Weggeefwinkel Veur Niet, Torenstraat 30A te Lokeren. Info en openingsuren https://weggeefwinkelveurniet.yolasite.com/

 

 

 

 5. Veerle Nijs

 Veerle Nijs

Wie 2020 zegt, denkt corona. Wie corona in Lokeren zegt, denkt onmiddellijk Veerle Nijs. Veerle Nijs, zette bij het uitbreken van de Corona-pandemie meteen hulpacties op het getouw en riep de facebookpagina Corona: Lokeren helpt’ in het leven. Op dit platform konden zowel hulpvragers als hulpbieders zich aanmelden en Veerle zorgde voor de perfecte match. Haar eigen angstig en hulpeloze gevoel, door zelf thuis te zitten en te weten dat er mensen in nood waren, was de drijfveer om met dit platform te starten. Het was belangrijk dat de ouderen en kwetsbaren binnenbleven, maar de boodschappen moesten worden gedaan. Opvang was noodzakelijk voor de mensen uit de zorg en vele hadden nood aan een luisterend oor. Honderden hulpvragen vonden door haar platform een oplossing. Veerle kende natuurlijk al de kracht van sociale media door de nationaal bekende Facebookpagina ‘De Boekenjagers,’ met meer dan 67 500 leden, eveneens door haar opgericht.
Neem snel een kijkje op één van beide facebookgroepen en kom meer te weten over Veerle Nijs.

 

 

 


WIE VAN DEZE LAUREATEN VERDIENT JOUW STEM
Jij, net als elke Lokeraar stemt mee. Elke Lokeraar heeft 1 stem. Denk dus goed na want op meerdere kandidaten stemmen is niet mogelijk.  De kandidaat met de meeste stemmen van de Lokeraar wint de publieksprijs, een geldsom van € 500.

WANNEER
Tussen 1 en 21 maart worden alle stemmen verzameld. In de week daaropvolgend worden niet alleen de stemmen van de Lokeraar geteld, ook komt de jury opnieuw samen. De laureaat met het meest aantal jurystemmen wint de juryprijs, een kunstbeeld van Sofie Müller.
Op vrijdag 26 maart worden de winnaar(s) van de titel Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020 bekend gemaakt.

HOE STEMMEN
1. Via het platform
www.denkmee.lokeren.be
Op de homepagina klik je op het project ‘VERKIEZING MEEST VERDIENSTELIJKE LOKERAAR 2020. Welke Lokeraar maakt voor jou het verschil?’. ‘Geef een ‘like’  aan jouw favoriet en jouw stem wordt geregistreerd.

 

  1. Via het stemformulier ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020’
    Stemmen kan ook op papier via dit formulier.

 

Dienst Communicatie

Contact

Groentemarkt 1, 9160 Lokeren
09 340 94 14
communicatie@lokeren.be

Locatie

Openingsuren

Deze dienst is momenteel gesloten

Maandag:

8:00
21:00
09:00-12:00
13:30-17:00

Dinsdag:

8:00
21:00
13:30-19:00

Woensdag:

8:00
21:00
09:00-12:00
13:30-17:00

Donderdag:

8:00
21:00
13:30-19:00

Vrijdag:

8:00
21:00
09:00-12:00

Zaterdag:

Gesloten

Zondag:

Gesloten