Laureaten 2022

Graag stellen we de 5 laureaten die kans maken op de titel Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022 aan je voor:

1. Bram De Brauwer

In het dagelijks leven is hij actief als Marketing Manager, maar daarnaast is hij naast de bezieler van de Rapencross, ook de organisator van het BK Cyclocross in Lokeren. Een evenement dat onze stad op de sportieve kaart zette, dat mensen samenbracht én waarop mensen samen konden genieten. Daarnaast zorgde hij ook voor een mooie synergie tussen de stad en de sponsors, waarbij ook de lokale middenstand betrokken werd. Een verdienste voor Lokeren op nationaal vlak dat veel verder gaat dan veldrijden alleen. En hoewel het Belgisch Kampioenschap begin dit jaar plaatsvond, verzette Bram het vele voorbereidingswerk al in 2022.

 

2. Johan De Grande

Johan De Grande heeft een serieus palmares opgebouwd in Lokeren. Zo was hij 13 jaar voorzitter van de atletiekvereniging (AVLO) dat onder zijn beleid één van de grootste en meest bekende atletiekverenigingen in België werd. Als secretaris van de Lokerse Jazzklub zette hij de club terug op de kaart van de Belgische jazzscene. Hij was ook 10 jaar voorzitter van de stedelijke Cultuurraad, waar hij de stuwende kracht was achter heel wat erfgoedprojecten, en ondervoorzitter van de stedelijke Sportraad. Johan zet zich duidelijk graag in voor onze stad, en dat op vrijwillige basis.

 

3. Joost Uwents

Joost Uwents zorgde de afgelopen jaren als CEO van WDP, een beursgenoteerd logistiek vastgoedbedrijf, voor stevige (tewerkstellings)projecten in onze stad. Dankzij hem vestigden het distributiecentrum van Barry Callebaut en de innovatieve speler stow Robotics zich hier in Lokeren. Daarnaast kan je hem ook kennen als familie van de zaakvoerder van SublimInterieurxShop, al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde in Lokeren. Joost behoort tot de top 20 van Belgische CEO’s, maar bovenal is hij een trotse Lokeraar in hart en nieren (dat laat hij geregeld merken in zijn tweets) en een bescheiden persoon.

 

4. Vagevuur

Vagevuur is al sinds 1962 actief in Lokeren (voordien onder de naam vzw jeugdclubs). Het is een open jeugdwerking waar jongeren kunnen experimenteren en groeikansen krijgen. Dat doen ze via activiteiten, maar ook door een aanspreekpunt te zijn voor jongeren in verband met welzijnsvragen, jongeren kunnen er ook terecht voor gratis therapie. Vagevuur richt zich op alle jongeren uit Lokeren en de ruime omgeving, met extra aandacht voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Ze slagen erin om diverse groepen van jongeren te bereiken en met elkaar in contact te brengen. Deze ontmoetingen zorgen ervoor dat jongeren hun plek vinden, zichzelf ontdekken en dat ze zich thuis voelen binnen de werking.

 

5. Vzw Welzijnsschakel Horizon

Met een 30-tal enthousiaste vrijwilligers richt Vzw Welzijnsschakel Horizon zich op kinderen en jongeren. Ze focust op twee belangrijke pijlers in het leven: onderwijs en vrije tijd. Horizon vindt dat elk kind recht heeft op ondersteuning. Een goede opleiding vormt namelijk voor iedereen nog altijd de beste garantie op een kansrijk leven. Daarom helpt en motiveert de vzw kinderen bij het doorlopen van hun school wanneer er onvoldoende ondersteuning kan gegeven worden. Daarnaast vindt Horizon dat vrije tijd geen luxe is, maar wel een kans om je te amuseren en te leren tegelijk. Horizon hecht dan ook enorm veel waarde aan spel en biedt jaarlijks een aantal betaalbare uitstappen aan.

 

Wie verdient jouw stem?
Jij, net als elke Lokeraar, stemt mee. Elke Lokeraar heeft 1 stem. Denk dus goed na, want op verschillende kandidaten stemmen is niet mogelijk. De kandidaat met de meeste stemmen van de Lokeraar wint de publieksprijs: een geldsom van 500 euro.

Stemmen kan tussen 1 en 20 maart.

1. Via het platform www.denkmee.lokeren.be

Op de homepagina klik je op het project ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022.’ Geef een ‘like’ aan jouw favoriet en jouw stem wordt geregistreerd.

2. Via het stemformulier ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022’

Stemmen kan ook op papier via het stemformulier. Gebruik hiervoor het exemplaar in de Infokrant van maart 2023.
Stemformulieren vind je ook aan de inkomhal van het stadhuis, in de Bib, het Cultuurcentrum of het Sport- en jeugdcomplex.