Evenementen

Nadat we in 2018 al een eerste keer mochten proeven van veldrijden op het hoogste niveau, staat Lokeren vanaf komend seizoen opnieuw te blinken op de officiële kalender van het internationale cyclocrossseizoen. Menig Lokeraar keek hier ongetwijfeld sinds de officiële bekendmaking begin dit jaar reikhalzend naar uit. Tot het Coronavirus roet in het eten strooide.

Rapencross - 26 september 2020

Na uitvoerig overleg met het stadsbestuur werd besloten om op zaterdag 26 september de top van het internationale veldrijden alsnog hun seizoen te laten openen met de Rapencross/Ethias Cross Lokeren. Hart van het parcours vormt opnieuw het Park ter Beuken. Midden de natuur, omringd door bomen, langs de oevers van de Durme maar toch op een steenworp afstand van het stadscentrum. Een unieke locatie voor de in Vlaanderen – op voetbal na – populairste sport, met centraal op de omloop een heus spektakelstuk: de Mont Henri. Jammer genoeg dient de wedstrijd omwille van het Coronavirus te worden georganiseerd achter gesloten deuren en met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen.

Maar niet getreurd: liefhebbers kunnen de Rapencross integraal en live volgen op VTM en dit vanaf 16u.

Info over de Rapencross/Ethias Cross Lokeren vindt u via www.rapencross.be, www.ethiascross.be of via de Facebookpagina van de Rapencross.

 

BK Wielrennen op de weg - 17 oktober 2020

Maar de sportieve combi wielrennen-Lokeren stopt niet bij de Rapencross. De komende 3 jaar wil de stad Lokeren zich volop profileren als wielerstad. Zo fungeren wij op zaterdag 17 oktober als gastheer voor de Belgische Kampioenschappen wielrennen op de weg voor beloften en elite zonder contract. Start en finish van dat BK op de weg bevinden zich in de Sportlaan ter hoogte van de Peperkoekdreef. Wedstrijden om 10u (beloften) en 14u30 (elite zonder contract). Omwille van deze kampioenschappen zal er in en rond Lokeren wel de nodige verkeershinder zijn.

BK Veldrijden - januari 2023

De apotheose van het Lokerse wielerprogramma bevindt zich echter zoals steeds op het einde. In januari 2023 strijken de beste Belgische veldrijders van dat moment in Park ter Beuken neer om onder elkaar uit te maken wie een jaar lang in de Belgische driekleur mag rondrijden. U leest het goed: de Belgische Kampioenschappen Veldrijden, jaarlijks goed voor 25.000 toeschouwers en meer dan 1 miljoen tv-kijkers, komen naar Lokeren.