Evenementen

Komt eraan...

 

 

Dauwfietstocht - zaterdag 8 mei 2021

 
 De dauwfietstocht is een rustig ritje in en rond de groene rand van Lokeren die zal plaatsvinden op zaterdag 8 mei. We vertrekken vroeg in de ochtend om te genieten van de rustige omgeving. Omwille van de coronaregelen zullen we dit jaar niet samen om 7u in groep vertrekken. De rit wordt bewegwijzerd met oranje pijlen van Sport Vlaanderen. Liefhebbers kunnen starten tussen 7u en 8u30 aan het Sport- en Jeugdcomplex, Sportlaan 2.
De rit start aan het Sport- en Jeugdcomplex en komt daar ook aan. Na de rit kunnen de fietsers zich aanmelden in het Sport- en Jeugdcomplex en wordt iedereen voorzien van een lekker take away ontbijt. Wij mogen jammer genoeg nog steeds geen plaats voorzien om het ontbijt ter plaatse te nuttigen.
Inschrijven op voorhand is noodzakelijk en kan aan de balie van het Sport- en Jeugdcomplex tot dinsdag 4 mei.
Deelname bedraagt 2 euro.

 

Hazentriatlon - zondag 27 juni 2021

De Hazentriatlon is die ideale gelegenheid voor de recreatieve sporter. Mensen die eens willen proeven van de triatlonsport, maar schrik hebben om direct een echte competitieve wedstrijd te doen, komen hier zeker aan hun trekken. Net als bij een echte triatlon combineren we hier ook zwemmen, fietsen en lopen, maar er is geen tijdsopname of klassement. Iedereen doet rustig mee op zijn of haar eigen tempo. De afstanden zijn ook zodanig gekozen dat het voor iedereen die een beetje sportief is haalbaar is.
Let wel op! Het fietsen verloopt deels op onverharde wegen. Er wordt dus best deelgenomen met een MTB om lekke banden te vermijden.
Meer info kan verkregen worden bij En Danseuse https://www.endanseuse.be/
Wie zich optimaal wil voorbereiden kan tevens inschrijven voor de cursus start to triatlon. Als corona het toelaat gaat deze van start op maandag 19 april.
Meer info via sportdienst@lokeren.be

 

Kermisfietstocht - maandag 2 augustus 2021

De kermisfietstocht is een organisatie van de Dienst Sport in samenwerking met de Sportraad. Op maandag 2 augustus gooien we de benen los tijdens een ontspannen ritje van ongeveer 25 km. We starten om 14u in de Sportlaan ter hoogte van de parking van het zwembad. Onderweg pauzeren we even om onze dorst te lessen. Bij aankomst kan iedereen genieten van lekkere Lokerse paardenworsten aan de kantine van AVLO aan het atletiekterrein.
Deelname aan dit evenement kost 6 euro en vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan tot en met donderdag 29 juli aan de balie van het Sport- en Jeugdcomplex.
We rijden deze fietstocht in groep en onder begeleiding. Mocht blijken dat dit nog niet mogelijk is omwille van de geldende coronaregels zorgen we voor een bewegwijzerd alternatief.

 

 

Sneukelfietstocht - vrijdag 10 september 2021

De sneukelfietstocht is een ware klassieker onder de fietstochten en zal dit jaar doorgaan op vrijdag 10 september. Deze fietstocht is ongeveer 60 km lang. We maken er een leuke daguitstap van waarbij we sport, plezier en gastronie proberen combineren. Iedereen wordt verwacht in het Sport- en Jeugdcomplex vanaf 9u voor een lekker ontbijtje. Om 9.30 uur zetten we aan voor een dag vol fietsplezier. Onderweg stoppen we regelmatig voor een hapje en een drankje en op de middag nemen we rustig de tijd voor een lekker middagmaal. Rond 17u worden we terug verwacht in het Sport- en Jeugdcomplex.
De prijs voor dit alles bedraagt 20 euro.
Vooraf inschrijven aan de balie van het Sport- en Jeugdcomplex is noodzakelijk en kan tot dinsdag 7 september. Schrijf tijdig in want de plaatsen kunnen beperkt worden.
Mocht het op dat moment nog niet mogelijk zijn om onder de traditionele vorm te organiseren, proberen we een coronaproof alternatief te voorzien.

 

Rapencross - 11 september 2021

Het UCI publiceerde de officiële internationale veldritkalender. De Lokerse Rapencross bijt opnieuw de spits af en opent het veldritseizoen.
Locatie: Park ter Beuken
Meer info over de Rapencross/Ethias Cross Lokeren vind je binnen de komende weken via www.rapencross.be, www.ethiascross.be of via de Facebookpagina van de Rapencross.

 

 

 

 

BK Veldrijden - januari 2023

De apotheose van het Lokerse wielerprogramma bevindt zich echter zoals steeds op het einde. In januari 2023 strijken de beste Belgische veldrijders van dat moment in Park ter Beuken neer om onder elkaar uit te maken wie een jaar lang in de Belgische driekleur mag rondrijden. U leest het goed: de Belgische Kampioenschappen Veldrijden, jaarlijks goed voor 25.000 toeschouwers en meer dan 1 miljoen tv-kijkers, komen naar Lokeren.

 

 

 

Is gepasseerd

 

Fietsenwijding - 6 maart 2021 

De fietsenwijding zal dit jaar jammer genoeg niet kunnen doorgaan in haar normale vorm. Het is nog te gevaarlijk om te veel mensen bij elkaar te brengen. 
Toch willen wij als sportdienst jullie niet volledig in de kou laten staan. Blijven bewegen is immers belangrijk en fietsen is niet verboden, zolang we het niet met te veel mensen doen. 
Daarom willen we graag een alternatief aanbieden. 

Voor onze recreatieve fietsers zullen we een ritje uitstippelen dat bewegwijzerd is met pijltjes. De rit start ter hoogte van de inkom van het Sport- en Jeugdcomplex en eindigt daar ook. We werken met een vrije start en dit tussen 6 en 13 maart. De rit is ongeveer 25 km en na de rit kan men zich aanmelden in het Sport- en Jeugdcomplex voor een klein gadget. 
Voor de wielertoeristen is er ook een rit uitgestippeld via GPX. Het GPX bestand zal te vinden zijn op de website van de sportdienst en aan de ingang van het Sport- en Jeugdcomplex. Wielertoeristen die de rit gereden hebben kunnen hun gadget ook afhalen in het Sport- en Jeugdcomplex aan de balie van het zwembad. 
De fietsenwijding is een organisatie van de sportdienst en de sportraad. Deelname is gratis. 
Vertrek: zaterdag 6 maart vanaf 10 uur aan het Sport- en Jeugdcomplex (Sportlaan 2). 
Info: Sportdienst Lokeren, Sportlaan 2, 09 340 50 80 of sportdienst@lokeren.be

 

BK Wielrennen op de weg - 17 oktober 2020

Maar de sportieve combi wielrennen-Lokeren stopt niet bij de Rapencross. De komende 3 jaar wil de stad Lokeren zich volop profileren als wielerstad. Zo fungeren wij op zaterdag 17 oktober als gastheer voor de Belgische Kampioenschappen wielrennen op de weg voor beloften en elite zonder contract. Start en finish van dat BK op de weg bevinden zich in de Sportlaan ter hoogte van de Peperkoekdreef. Wedstrijden om 10u (beloften) en 14u30 (elite zonder contract). Omwille van deze kampioenschappen zal er in en rond Lokeren wel de nodige verkeershinder zijn.

 

Rapencross - 26 september 2020

Nadat we in 2018 al een eerste keer mochten proeven van veldrijden op het hoogste niveau, staat Lokeren vanaf komend seizoen opnieuw te blinken op de officiële kalender van het internationale cyclocrossseizoen. Menig Lokeraar keek hier ongetwijfeld sinds de officiële bekendmaking begin dit jaar reikhalzend naar uit. Tot het Coronavirus roet in het eten strooide.

Na uitvoerig overleg met het stadsbestuur werd besloten om op zaterdag 26 september de top van het internationale veldrijden alsnog hun seizoen te laten openen met de Rapencross/Ethias Cross Lokeren. Hart van het parcours vormt opnieuw het Park ter Beuken. Midden de natuur, omringd door bomen, langs de oevers van de Durme maar toch op een steenworp afstand van het stadscentrum. Een unieke locatie voor de in Vlaanderen – op voetbal na – populairste sport, met centraal op de omloop een heus spektakelstuk: de Mont Henri. Jammer genoeg dient de wedstrijd omwille van het Coronavirus te worden georganiseerd achter gesloten deuren en met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen.

Maar niet getreurd: liefhebbers kunnen de Rapencross integraal en live volgen op VTM en dit vanaf 16u.

Info over de Rapencross/Ethias Cross Lokeren vindt u via www.rapencross.bewww.ethiascross.be of via de Facebookpagina van de Rapencross.