Coronavaccin

Bijna 10 maanden na het uitbreken van het coronavirus, zijn de eerste vaccins in aantocht. Begin januari 2021 zouden de eerste vaccinaties in België plaatsvinden. 
Een heel land vaccineren, en bij uitbreiding de hele wereld, tegen een virus is een hele uitdaging. Eentje waarbij we ook jouw hulp nodig hebben. Want je laten vaccineren is het beste plan, zodat het leven straks weer starten kan. 

Coronavaccinatie: alles wat je moet weten - Laat je vaccineren

Vragen en antwoorden over vaccins tegen COVID-19 (Bron: Fagg, federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten)

 

Video: jouw vragen over het coronavaccin

Je laten vaccineren is het beste plan, zodat het leven straks weer starten kan. Laat je vaccineren wanneer je aan de beurt bent. In dit filmpje krijg je een antwoord op de belangrijkste en meest voorkomende vragen over de coronavaccinatie.

 

Die coronavaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op. In onderstaande video geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord. Want het virus verslaan, dat doen we samen, of niet, door ons allemaal te laten vaccineren. Zit je na het bekijken van de video nog met vragen, surf dan naar www.laatjevaccineren.be.

 


De video is een initiatief van de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

 

Enkele feiten en fabels op een rij