Algemene informatie

Adres

Vaccinatiecentrum Daknamstadion Lokeren
Daknamstraat 91, 9160 Lokeren

Openingsuren: 
Het vaccinatiecentrum start geleidelijk op. In de loop van het voorjaar, wanneer de vaccinatie op volle toeren begin te draaien, zetten we alles in om het vaccinatiecentrum maximaal te openen, naargelang de beschikbaarheid van de vaccins en het personeel. 


Bereikbaarheid

Bereikbaarheidsplan vaccinatiecentrum

 • met de fiets of te voet: 
  - er zijn gratis (elektrische) fietsenstallingen (met zonnepanelen) voorzien

 • met de bus:
  - het busstation 'Station Lokeren' van De Lijn ligt op 15 minuutjes wandelafstand van het Daknamstadion. 
  - er is een tijdelijke belbushalte voorzien voor het Daknamstadion. Reserveer je rit tijdig (zodra je je uitnodiging hebt gekregen).

 • met de auto:
  - de parking aan het Daknamstadion biedt voldoende ruimte, maar probeer zoveel als mogelijk de auto te laten staan waar mogelijk. 
  - de aangeduide parkeerzone aan het Daknamstadion is volledig gereserveerd voor mensen met een vaccinatie-afspraak en voor medewerkers van het vaccinatiecentrum.

Toegankelijkheid

Het vaccinatiecentrum is volledig rolstoeltoegankelijk. Ook zijn er stoelen beschikbaar voor zij die slecht(er) te been zijn. Vraag ernaar bij de toezichter ter plaatse. Ook zijn er rolstoelen beschikbaar. 


Geraak je niet tot het vaccinatiecentrum?

En je hebt toch de wens je te laten vaccineren? In uitzonderlijke gevallen wordt er thuis gevaccineerd. Dit bepaal jij niet zelf.

Dan kan bijvoorbeeld enkel als je:

 • Bedlegerig​​ bent
 • Een vorm van dementie​​ hebt die een verplaatsing naar het vaccinatiecentrum moeilijk maakt
 • Lijdt aan een ernstige psychiatrische problematiek​​
 • Je door een ernstige fysieke handicap niet kan verplaatsen
 • Je behandeling de verplaatsing naar het vaccinatiecentrum te risicovol maakt

Je huisarts zal beoordelen of je beter thuis gevaccineerd moet worden of toch naar het vaccinatiecentrum kan gaan.

Lees de info hierover hier na Vaccinatie thuis: wat als ik niet in het vaccinatiecentrum geraak? of bespreek het met je huisarts.
Hierover contact opnemen met het vaccinatiecentrum heeft geen zin. Noch de medewerkers van het centrum, noch jijzelf kunnen de beslissing maken om jou thuis te vaccineren. 


Zo gaat het eraan toe in het vaccinatiecentrum Lokeren

Het onthaal

Wat breng je mee:

 • je identiteitskaart
 • Je uitnodiging

Draag je mondmasker en ontsmet je handen. Eén persoon mag je begeleiden als je slecht te been bent of het moeilijk hebt, om welke reden dan ook.

Een onthaalmedewerker checkt je identiteitsgegevens en je afspraak. Ook je temperatuur wordt gecontroleerd. Daarna begeleidt een steward je naar de medische administratie.
Afhankelijk van de drukte in het vaccinatiecentrum is het mogelijk dat je nog even moet plaatsnemen in de wachtzone. Daarna schuif je door naar één van de vaccinatielijnen in de Kollerfeestzaal van het Daknamstadion. Welke lijn (cijfer en kleur) dat is, wordt je gezegd.

Medische administratie

Hier geeft een verpleegkundige je info over het vaccin. Je medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand worden overlopen aan de hand van een vragenlijst. Je krijgt er ook een afspraak voor de tweede inenting. Die wordt genoteerd op een vaccinatiekaart

Vaccinatieruimte

In deze ruimte krijg je het vaccin. Dat gebeurt door een verpleegkundige met een spuitje in je bovenarm. Draag daarom een kledingstuk met korte mouwen of zorg er alleszins voor dat je je bovenarm gemakkelijk kan ontbloten. Omwille van de privacy is de vaccinatieruimte volledig afgeschermd.

De rustzone

Na de vaccinatie mag je nog 15 minuten rusten onder toezicht. We raden dit zeker aan. Uitzonderlijk kan het vaccin nevenwerkingen veroorzaken, zoals jeuk of spierpijn. Dan kan dit direct gesignaleerd worden.

Het tweede spuitje

Op je vaccinatiekaart staat de afspraak voor je tweede spuitje, ook in het Daknamstadion. Dat krijg je een aantal weken na de eerste inenting, afhankelijk van het type vaccin. Twee weken na het tweede spuitje beschermt het vaccin je zo goed als mogelijk tegen het coronavirus. Bewaar je uitnodigingsbrief voor de eerste vaccinatie tot je je tweede spuitje hebt gekregen.

Wil je al eens piepen? Neem dan een kijkje via onze digitale toer.

Geen inhoud