Info voor de Waasmunstenaar

Infopunt vaccinatiecentrum

Heb je een specifieke vraag over je afspraak of je vaccinatie-uitnodiging? Vraag eerst in je omgeving of niemand je kan helpen. Lukt het je echt niet om de afspraak te bevestigen, neem dan contact op met de infolijn van het vaccinatiecentrum. 
Heb je een praktische vraag over hoe je vanuit Lokeren naar het vaccinatiecentrum geraakt, dan kan je ook hier terecht.

09 342 30 00: elke werkdag van 9 tot 16 uur
vaccinatiecentrum@lokeren.be

Algemene info over de vaccins:
Vlaamse overheid
www.laatjevaccineren.be
Gratis nummer 1700, elke werkdag van 9 tot 19 uur.

Gemeentelijk infopunt

052 46 95 72
informatie@waasmunster.be
Elke werkdag van 9 tot 12 uur

Bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum

Eigen vervoer

Het vaccinatiecentrum ligt op een dikke 10 km van het centrum van Waasmunster. Met de auto is het ongeveer 15 tot 20 minuutjes rijden. Kom je met de fiets? Reken dan op een half uur.

Openbaar vervoer

Vanuit het centrum en het westen van Waasmunster reis je via buslijn 82 van De Lijn naar Lokeren. De dichtstbijzijnde halte voor het vaccinatiecentrum is 'Lokeren station'. Van daaruit is het een kwartier stappen (1,3 km) naar het vaccinatiecentrum. Stap uit aan het station en vervolg je route via Stationsplein - Uebergdreef - Brouwerijstraat - Bergendriesstraat - Daknamstraat. 

Vanuit de oostelijke kant van Waasmunster is er jammer genoeg geen directe busverbinding met Lokeren. Je zal dan de trein moeten nemen, vanuit het station van Sinaai of Sint-Niklaas. Afhankelijk van waar je woont, kan je naar die stations een bus of belbus nemen. 

Voor de bus:
Raadpleeg de dienstregeling via de website van De Lijn.

Voor de belbus:
Tijdens de vaccinatiecampagne zal er een tijdelijke belbushalte voorzien zijn voor de ingang van het vaccinatiecentrum 'Daknamstadion'. 
Opgelet: dit is enkel voor de inwoners van Lokeren en Waasmunster! 

Geraak je zelf niet tot het Daknamstadion, reserveer dan tijdig (tip: doe dit zo snel mogelijk nadat je je uitnodiging hebt gekregen) je belbusritten. 
Een bezoek aan het vaccinatiecentrum duurt ongeveer een half uur (45 minuten als je langer in de wachtruimte moet zitten). Voorzie dus het best enige speling. 
Let wel: kom niet te vroeg en vermijd zo wachtrijen!

Reserveer je belbus online of telefonisch (09 211 91 91).

Openingsuren belbuscentrale:
weekdagen: 6 tot 20 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 8 tot 15 uur

Hulp bij vervoer naar het vaccinatiecentrum

Geraak je niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum? Wellicht iemand uit je gezinsbubbel of je vast knuffelcontact voor vervoer zorgen. Je begeleider mag heel de tijd bij je blijven in het vaccinatiecentrum. Ook in de rustzone wordt er plaats voor hem/haar voorzien. Ondervind je toch problemen om er te geraken, neem dan contact op met het gemeentelijk infopunt.