Corona en jeugd

Corona en jeugd

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste richtlijnen voor jeugdwerk rond corona en eventueel welke extra maatregelen in Lokeren gelden. 

UPDATE - maatregelen vanaf 28 januari

Ook georganiseerde activiteiten in groep zoals bijvoorbeeld jeugdactiviteiten, verenigingsleven en niet-professionele sportbeoefening zijn toegelaten. Binnen tot 80 personen, buiten tot 200 personen. Overnachtingen op kampen zijn toegestaan.

 

Geldinzamelingsacties

  • Deur-aan-deur verkopen zijn opnieuw toegelaten.
  • Verkopen met bestelling via levering of afhaling zijn ook toegestaan.
  • Bij de organisatie moet je de huidige coronarichtlijnen steeds blijven respecteren:
  • Tips rond levering of afhaling:
    • Lever je aan huis, doe dat dan best alleen en uiteraard met afstand, mondmasker én handhygiëne. Ook tijdens het leveren moeten de coronaregels gerespecteerd worden.
    • Organiseer je afhaalmomenten in jullie lokalen, spreid die dan voldoende. Geef mensen een duidelijk tijdstip waarop ze mogen afhalen zodat ze niet in contact komen met elkaar. Draag zelf een mondmasker, hou afstand en respecteer handhygiëne. Vraag bezoekers om ook een mondmasker te dragen.
  • Als je beslist om een afhaal te organiseren, vragen we je om contact op te nemen met de jeugddienst. Zo kunnen we samen nadenken over een veilig systeem.

 

Coronasubsidies

Op maandag 26 oktober werd het “Subsidiereglement voor Lokerse verenigingen met het oog op het verminderen van de impact van de Coronacrisis” goedgekeurd.

Alle informatie over deze steunmaatregelen vind je op onze website: Noodfondssubsidies Lokerse verenigingen

 

Materiaal

Voor de jeugdbewegingskampen zijn coronaboxen en EHBO-koffers voorzien met allerlei materiaal om ervoor te zorgen dat deze coronaproof konden doorgaan. In deze boxen zat o.a. zeeppompjes, pictogrammen, bandjes, krijtspray, EHBO-materiaal,…

Indien je graag iets van dit materiaal wenst uit te lenen kan je een mailtje sturen naar Jeugddienst@lokeren.be.

 

Gevolgen van corona op het welbevinden van de Lokerse jongeren

De Lokerse jeugdraad nam, in samenwerking met Stad Lokeren, een grootschalige enquête af om het welzijn bij de Lokerse jeugd te meten. Want de coronacrisis treft ons allen en zeker ook de jongeren. Lokeren telt ongeveer 10 000 jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Een niet te onderschatten doelgroep dus.

Via de bevraging wilde men te weten komen hoe het met de jongeren in Lokeren gaat tijdens de coronaperiode en daar ze in geslaagd. Meer dan 2000 jongeren vulden de enquête in.

Benieuwd naar de resultaten? Check De grote jongerenenquête over corona & welzijn 2020: de resultaten.

 

 

 

 

Het coronavaccin voor jongeren

Er circuleren heel wat verhalen rond het vaccin. Sommige jongeren twijfelen om zich te   laten vaccineren. Dat is normaal. Het is niet altijd eenvoudig om je weg te vinden tussen de vele berichten op sociale media en nieuwssites. Daarom zetten wij je graag op weg   met enkele bronnen waar je op jouw maat betrouwbare info vindt rond het coronavaccin: 

 Beeld: Ik ben daar | WAT WAT