Plechtige diensten

Plechtige burgerlijke diensten (huwelijk, begrafenis) kunnen doorgaan. 

Het ministerieel besluit van 15 mei 2020 omvat diverse versoepelingen van de coronamaatregelen. Het aantal aanwezigen bij een burgerlijke huwelijksplechtigheid wordt nu opgetrokken naar max. 30 personen. De social distancing blijft de belangrijkste en prioritaire preventiemaatregel. Onze huidige trouwzaal met een oppervlakte van ongeveer 28 m2 kan geen plaats bieden aan 30 personen, met respect voor de social distancing-maatregelen.
Daarom wordt er tijdelijk een bijkomende locatie voorzien voor het voltrekken van huwelijken. De Beethovenzaal van de Kunstacademie ter Beuken zal dienst doen als bijkomende trouwlocatie indien nodig. Wanneer meerdere opeenvolgende huwelijken tijdens eenzelfde dagdeel gepland staan, behoudt het bestuur zich omwille van praktische redenen het recht om ook kwantitatief beperkte trouwplechtigheden in de Beethovenzaal te laten plaatsvinden.

- Gezien de afstandsregels niet gerespecteerd kunnen worden in noch het stadhuis, noch de Beethovenzaal, blijft het aantal aanwezigen tijdens een huwelijksplechtigheid maximaal 30. Dit ongeacht de nieuwste maatregel in exitfase 3 van 8 juni. - 

 

Betrokkenen worden vanuit onze dienst allen verwittigd.

Behalve voor het bruidspaar, dienen de afstanden van 1.5 m hierbij gerespecteerd te worden.

Trouwfeesten zijn nog steeds verboden, tenzij het doorgaat in een bubbel van 10 personen met de nodige afstandsregels.

Begrafenisceremonies: 

Vanaf maandag 8 juni kunnen plechtigheden tot max.100 personen (in de praktijk meestal minder wegens verplichte social distancing in de zalen) en koffietafels blijven verboden tot 1 juli.

 

Om zeker te zijn hoeveel personen toegestaan zijn, neem je het best contact op met je begrafenisondernemer.

 

Wie meer info wenst, kan contact opnemen via:


burgerzaken@lokeren.be
09 340 94 41