Woensdag 18 mei

Voorleesmoment in de bib voor ouders met kinderen tussen 4 en 7 jaar

Wat is er fijner dan samen met je kind een boek lezen? Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Voor meertalige kinderen zijn de voordelen van voorlezen zelfs nóg groter, als er ook positieve aandacht is voor hun thuistaal: de taal van het hart.
Bibliotheek, Kerkplein 3. Om 14 uur. Gratis.
Inschrijven en info: diversiteitenparticipatie@lokeren.be.
Organisatie van dienst Diversiteit & Participatie en Bibliotheek Lokeren.

 

Uitstap naar Gent: LGBTQ+ en de MSK-collectieHet MSK lanceert als eerste in België een LGBTQ+ rondleiding door de vaste collectiepresentatie. Via 11 kunstwerken staan we stil bij queer verhalen die letterlijk aan de MSK-muren hangen maar toch nog nooit verteld werden. We zien hoe uiteenlopend gender en geaardheid vroeger beleefd werden, en dat doet ons nadenken over hoe we hier vandaag naar kijken. Scènes van de godin Artemis en haar vrouwelijke gezellen, de transformatie van Hermaphroditus, of het oudste MSK-portret van een ‘man die een relatie had met een man’: het zijn enkele van de stops in de kersverse tour, samengesteld en gegeven door leden van de LGBTQ+ gemeenschap. 
Inkomhal van het MSK, Scribedreef 1, 9000 Gent. Om 14 uur. 10 – 2 (19-25 jaar) – gratis (-18 jaar) euro. Tickets en info: cultuur.lokeren.be, ticketbalie_ccl@lokeren.be of 09 235 31 06.
Organisatie van Cultuurcentrum & Avansa Waas en Dender.

 

Open repetitie Couleur Vocale

Couleur Vocale is een onafhankelijk gemengd koor waar iedereen die graag zingt welkom is. Kom eens kijken hoe het er aan toegaat op een wekelijkse repetitie. En misschien wil je even meedoen.
Zaal De Tilde in MFC De Hagewinde, Poststraat 6. Om 20.15 uur. Gratis. Inschrijven en info: mie.moerenhout@skynet.be, 09 348 63 15 of 0472 44 53 13.
Let op: de parking en toegangspoort Poststraat van MFC De Hagewinde zijn afgesloten wegens werkzaamheden. Er is een tijdelijke parking voorzien op het braakliggend terrein van Willemen, gelegen naast De Tilde en bereikbaar via de parking van de Grote Kaai. Vanop deze parking heb je een rechtstreekse ingang door de draadafsluiting aan het hoofdgebouw Ampersand, dat is het gebouw voor De Tilde waar de koorreptie van Couleur Vocale plaatsvindt.

 

Armopoly (vanaf 16 jaar)

Een spel waarbij je als deelnemer veel kans maakt om in armoede terecht te komen. Wie heeft genoeg kennis, energie en creativiteit om hierin te overleven? Of slaag je erin om uit de armoede te ontsnappen? 14uur, Ontmoetingshuis De Moazoart, Kazernestraat 80, 9160 Lokeren, gratis Inschrijven en info: herve.devos@telenet.be of 0496 97 57 89.
Ontmoetingshuis De Moazoart, Kazernestraat 80. Om 14 uur. Gratis. Inschrijven en info: herve.devos@telenet.be of 0496 97 57 89.
Organisatie van De Moazoart.

 

LGBTQI+FILM: Great Freedom

In het naoorlogse Duitsland wordt Hans opnieuw gevangen gezet omdat hij homoseksueel is. Paragraaf 175 van de strafwet verwoest zijn vrijheid. De enige ‘vaste’ relatie is zijn celgenoot, Viktor, een veroordeelde moordenaar. Hans blijft zoeken naar liefde en vrijheid, zelfs in de gevangenis.

“De Duitse acteur Franz Rogowski is een absolute superster. Gaat dat zien, gaat dat zien!” Jeroen Struys – De Standaard
"De unieke Franz Rogowski, met zijn zachte maar strijdvaardige ogen, geeft de film een warme, niet te blussen gloed." - De Morgen
CC Lokeren, Kerkplein 5. Om 20.15 uur. 7 – 6 (+65 / -26 jaar) euro. Tickets en info: cultuur.lokeren.be, ticketbalie@lokeren.be. 7 – 6 (+65 / -26 jaar) euro.
Organisatie Cultuurcentrum.

 

In het kader van Loka Tierra kan voor de films ‘Great Freedom’ en ‘L’Empire du Silence’ een combiticket gekocht worden aan 10 euro