Zondag 22 mei

Babbelen en picknicken tijdens de Heirbrugqueeste

De Heirbrugqueeste is een onderdeel van de Lokerse Queesten. De afgelopen twee jaar zorgden Lokerse vrijwilligers op originele manieren voor maatschappelijk relevante fietstochten en wandelingen. Die Lokeraars verbinden, hun eigen streek laten ontdekken en Lokerse verhalen vertellen over verleden, heden en de toekomst. De Heirbrugstraat is een uiterst boeiende buurt, rijk aan verhalen en erfgoed. Een wandeling van 2,3 km met tien getuigenissen biedt een kijkje achter de gevels van enkele interessante locaties. Een onderneemster, een nieuwkomer, een socioculturele organisatie, een gebedshuis, een burgerinitiatief… Elk vertelt hun eigen unieke verhaal. Kom mee luisteren en proeven van deze bloeiende buurt. Je wordt persoonlijk gegidst door mensen uit de straat. We starten de wandeling om 10 uur aan de Sint-Annakapel. Het eindpunt van de wandeling is aan de Heirbrugmolen rond 12 uur. Wij voorzien een fairtrade drankje, jij zorgt voor je eigen picknick. Samen maken er een gezellige middag van! 

Start: Sint-Annakerk om 10 uur, einde Sint-Annakapel rond 12 uur. Gratis, eigen picknick meenemen. Inschrijven en info: avansa-wd.be of 03 775 44 84.
Avansa Waas-en-Dender, Masereelfonds Lokeren, Stadsmuseum Lokeren en Erfgoedcel Waasland en enthousiaste Lokeraars. Meer info:
 lokersequeesten.be/heirbrugqueeste.

  

Een muzikale reis naar India

Jaarlijks organiseren Kalyanjit Das (sitar) en Sandip Banerjee (tabla) een concerttour in West-Europa, waar ze al jaren kenners en liefhebbers van klassieke Indische muziek trakteren op meesterlijke uitvoeringen van Indische raga’s. Deze vinden hun oorsprong in de traditionele Indische tempelmuziek.

Gallery Nanda, Drongenstraat 50. Om 16 uur. 16 euro. Tickets en info: gallerynanda.com of 0474 05 22 84.
Organisatie van frivoliteitenkabinet Nanda vzw.