Nieuwsbrief 18 december

U ontvangt deze nieuwsbrief als lid of omdat u zich ingeschreven heeft op de nieuwsbrief via de website van de Stad Lokeren. Klik hier om naar de website te gaan

Lokerse ouders (be)zoeken samen basisscholen

Ouders met een oudste kind geboren in 2014 moeten in maart hun zoon of dochter aanmelden voor een plaats in een Lokerse basisschool. Het project School in zicht helpt hen met een infoavond en openschooldagen. Alle Lokerse scholen doen mee.

* INFOAVOND MET SCHOLENMARKT: op dinsdag 12 januari om 20u in het Sport- & Jeugdcomplex.
* OPENSCHOOLDAGEN: op maandag 25 januari en dinsdag 2 februari.
Inschrijven is noodzakelijk, want School in zicht groepeert de ouders. Dat kan via de website (www.schoolinzicht.be/lokeren), via kwinten.stevens@schoolinzicht.be of telefonisch: 03 270 38 05.

Wat te doen? De Lokerse evenementenkalender brengt raad!

kalenderOok in 2016 zal er heel wat te beleven zijn in uw geliefde stad aan de Durme. Om door de spreekwoordelijke bomen het bos te zien biedt de stad haar inwoners een handige kalender aan. Deze kalender wordt uitgedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2 januari maar u kan die ook gratis ophalen in het kantoor van het Infopunt Toerisme (iedere werkdag geopend van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur, Markt 2, 9160 Lokeren).

Info: Infopunt Toerisme, Markt 2, 9160 Lokeren, 09/340 94 75 of toerisme@lokeren.be.

Compagnie De Koe: De wederopbouw van het Westen (wit - rood - zwart)

Zateroodrdag 19 december 2015 om 18.30 uur - Theatermarathon

Compagnie de Koe brengt haar onvoorspelbare odyssee door de condition humaine in marathon-formule. “De wederopbouw van het westen” is een reis naar het onbekende ik, een rit tussen filosofie en humor zoals het De Koe past. Lees meer... 

De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie

Vanaf 1 december kon opnieuw de renovatiepremie aangevraagd worden. Het maximale premiebedrag blijft 10.000 euro. De uitbetaling van de premie wordt wel verdeeld over 2 aanvragen. Zo krijgt u meer tijd om de werken uit te voeren.

De premie aanvragen kan pas na voltooiing en facturering van de werken. Opgelet facturen mogen niet ouder zijn dan 2 jaar.

Meer info over de voorwaarden en de bedragen vindt u terug op de website www.wonenvlaanderen.be onder de rubriek ‘premies’.

FC De Kampioenen 2: Jubilee General

Dinsdag 22 december 2015 om 15 uur en om 20.15 uur

Het verhaal van de tweede film begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingsfraude. Op het moment dat DDT vrijkomt zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Zal de  terugkeer van DDT het grote feest bederven?
Lees meer… 

Nieuw: Stripverhaal “Foxy-Van de Vos Reynaert"

In 2016 wordt er een vosseninvasie verwacht in Lokeren: Reynaert de Vos en zijn kornuiten zijn aan hun trektocht van Hulst naar het Waasland begonnen om in januari in onze stad aan te komen. 

Het Intergemeentelijk project Land van Reynaert wil het Reynaertverhaal levend houden en brengt daarom een nieuw stripverhaal uit. Het middeleeuwse dierenverhaal werd in een hip eigentijdse versie getekend en verteld door David Audenaert, afkomstig uit Eksaarde-Lokeren. Het stripverhaal is in een hardcover versie te koop op het Infopunt Toerisme en op de Reynaertevenementen in 2016.

 “Foxy-Van de Vos Reynaert”, hardcover stripverhaal – 7 euro –Infopunt Toerisme, Markt 2, 9160 Lokeren, 09/340 94 74, toerisme@lokeren.be

Black

Donderdag 7 januari 2015 om 20.15 uur

De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze... of niet? Lees meer...

Nieuwjaarsconcert 2016: Kunstacademie Ter Beuken

Zondag 10 januari 2016 om 11 uur

Het kruim van de leraren Kunstacademie Ter Beuken gaat met afgestudeerde leerlingen het podium op om het feestelijk uitgedoste publiek te verwennen met een swingende mix van stijlen. Van klassiek over jazz en pop tot bigbandmuziek!
Lees meer…