Nieuwsbrief 11 januari

U ontvangt deze nieuwsbrief als lid of omdat u zich ingeschreven heeft op de nieuwsbrief via de website van de Stad Lokeren. Klik hier om naar de website te gaan

Leg je ei

Leg je eiHou jij ook zo van je mooie stad?
Heb je mooie dromen voor Lokeren?
Of lig je wakker van bepaalde problemen?
Dan komt straks jouw moment. Want in maart houdt de stad een grote bevraging. Wat kan anders?
Wat moet beter?
Leg je ei voor Lokeren.
En maak van jouw gedacht ons gedacht.

Maart 2016
#broedplaats

Januari: wandeluitwaaimaand!

doorslaarNa de nieuwjaarsfeesten kan het deugd doen: een fikse wandeling in de natuur.
Infopunt Toerisme helpt je op weg met 12 uitgewerkte Buurt-op-de-been-wandelingen. De afstand van zo’n wandeling bedraagt ongeveer 6 kilometer. 

Van elke Buurt-op-de-beenwandeling is er een handige vouwfolder met plannetje en beschrijving van de route en de belangrijkste weetjes over de buurt. Sinds begin 2016 staan deze brochures ook op de website. De papieren versie kan afgehaald worden op het Infopunt Toerisme.

Wie op zijn wandeling leuke foto’s maakt, mag ons deze altijd bezorgen via toerisme@lokeren.be . Graag de naam van de fotograaf + de locatie erbij zodat wij deze kunnen vermelden bij eventuele publicatie.

Info: Infopunt Toerisme, Markt 2, 9160 Lokeren, 09/340 94 74, toerisme@lokeren.be

Podiumaanbod CC Lokeren voorjaar 2016

De nieuwe voorjaarsfolder van CCL is uit. Sommige voorstellingen lopen erg goed. Daan (16/1), Guga (6/2) en Kapitein Winokio (7/2) zijn uitverkocht. Er zijn wel nog tickets voor Thomas Smith, April in Paris, Jan Leyers, Mich Walschaerts, NTGENT…).
Lees meer… 

Film: Suffragette

suffragette14 januari, 20.15 uur

Het indrukwekkend waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittannië, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking. 
Lees meer... 

Vorming

Het vormingsaanbod voorjaar 2016 van CC Lokeren staat nu online!
Klik hier!

Myrddin & José Ligero

myr22 januari - Flamenco-concert / muziek

José Ligero leerde reeds als kind in Sevilla de pure ‘cante flamenco’. Op dertienjarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Brussel en momenteel woont hij in Lokeren.
Myrddin De Cauter werd op zijn veertiende gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Na de fundamenten te hebben geleerd van zijn vader (Koen De Cauter), vertrok hij naar Spanje waar hij masterclasses volgde bij de grote namen uit de Flamenco. 

Ongetwijfeld een onvergetelijk concert vol Spaanse flamenco vibes!
Lees meer…

Sincollectief & t,arsenaal - Reizen Jihad

reizen23 januari - theater

‘Reizen Jihad' is een familiekroniek. Kersje, een jonge Vlaamse bekeerlinge, vertrekt naar Syrië om te strijden. Haar familie is onthutst: waarom wil zij in een vreemd land oorlog voeren?
In 'Reizen Jihad' linkt SINCOLLECTIEF de Syriëstrijders met Oostfronters, Nicaragua-, Franco-, pro-Poetin, pro-Israëlstrijders... Romantische zielen, criminelen of een bende idioten?
Lees meer…