14/10/2014

Kapotgehagelde straatlampen worden hersteld

Algemeen nieuws In de kijker

Tijdens de hagelstorm van maandag 9 juni 2014 werd een groot deel van de openbare verlichting beschadigd waardoor deze niet meer functioneren.  Het simpelweg ‘indraaien van een nieuwe lamp’ is hier helaas geen oplossing, de volledige armatuur zal vervangen moeten worden.

In overleg met het stadsbestuur gaat Eandis binnenkort van start met de herstelling van de beschadigde straatlampen.  In Lokeren alleen blijken er méér dan 1000 armaturen stuk te zijn en ook in de omliggende gemeenten loopt het aantal beschadigingen hoog op. Het is uiteraard de doelstelling van Eandis en de stad om alle beschadigde toestellen zo spoedig mogelijk te vervangen, toch zullen de herstellingswerken heel wat tijd in beslag nemen en dient er rekening gehouden te worden met een periode van enkele maanden om dit te realiseren.

De stad zal ook extra budget voorzien om alle herstellingen te kunnen uitvoeren.

Alle straten die in de bewuste zone liggen waar de Pinksterstorm schade aanrichtte, werden ondertussen opgelijst en komen aan de beurt. Hierbij zullen de invalswegen van de stad of de deelgemeenten als eerste worden aangepakt, de andere straten volgen.  Waar mogelijk zal bovendien van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de meest rationele toestellen te voorzien, dimbaar of met LED –technologie waar haalbaar, waardoor meteen een bijkomende besparing op het verbruik wordt doorgevoerd.

Aan inwoners van deze straten, die een defect willen melden of gemeld hebben van een straatlamp ten gevolge van de hagelstorm, wordt gevraagd even geduld te oefenen, vermits al de getroffen straten sowieso aan de beurt komen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de technische dienst van de stad Lokeren, technischedienst@lokeren.be of 09/340.94.50.