26/01/2015

Verjongingskuur voor Grijze Bosplein

Algemeen nieuws In de kijker

De stad gaat het Grijze-Bosplein helemaal opnieuw aanleggen. Het wordt een mooie groene plek om te ontspannen en te spelen, met een speelgazon, petanquepleinen en zelfs een picknickplaats. Statige esdoornen vervangen de oude bomen, die al gerooid zijn.

Het Grijze-Bosplein was dringend aan een renovatie toe. De stad rooide eerder al de bomen op het plein, die ziek waren en weg moesten. Het pleintje krijgt de volgende weken een grondige facelift. Centraal op het plein komt een speelgazon met zitbanken, omzoomd met een haag in groene beuk van 1,30 meter hoog, en met een tiental prachtige esdoorns met paarskleurige bladeren, die wel 15 meter hoog kunnen worden en een imposante kruin hebben. De stad legt er twee petanqueterreinen aan, die aan alle normen voldoen om er ook wedstrijden te spelen, zelfs officiële kampioenschappen.

Het voetpad rond het plein wordt volledig vernieuwd.

Tijdslijn:

  •          Tweede helft februari: aanleg van voetpaden en straatmeubilair (banken, vuilnisbakken, straatkolken…)
  •          Eerste helft van maart: groenaanleg. Daarna is het plein zo’n anderhalve maand niet betreedbaar.
  •          Als alles goed gaat, kunnen de bewoners tegen de eerste zonnige dagen genieten van een nagelnieuw Grijze-Bosplein

 

Belangrijk ook: er blijft genoeg plaats om de kermis te laten doorgaan. 

De totale heraanleg gaat zo’n 86.000 euro kosten.