23/02/2015

Jacht op zwerfvuil

Algemeen nieuws In de kijker

Vorig jaar werd voor de zevende maal op rij een grote opruimactie georganiseerd in Lokeren. Zowat 3500 paar handen gaven Lokeren opnieuw de propere uitstraling die het verdient. Scholen, jeugdbewegingen, volwassenverenigingen en andere vrijwilligers maakten onvermoeibaar jacht op het zo gehate zwerfvuil. Het ideaal van een afvalvrije wereld kwam weer een klein stukje dichterbij.

Door de vele positieve reacties is het niet meer dan logisch dat ook dit jaar een grootse opruimactie wordt georganiseerd door stad Lokeren en IDM. Dit jaar gaat de actie door op zaterdag 14 maart. Alle Lokerse jeugd- en volwassenverenigingen én iedereen die zich geroepen voelt om aan alle vervuilers te tonen dat het zo niet verder kan, zijn welkom. Scholen zijn op vrijdag 8 mei paraat.

Blijf niet achter en maak je stad schoon. Schrijf jezelf, je familie, je vrienden, je vereniging alvast in op www.idm.be/zwerfvuil. Wij zorgen voor fluojasjes, handschoenen, vuilniszakken, enz.

Op deze dag wordt Lokeren ingedeeld in 9 opruimzones: Centrum, Spoele, Daknam (telkens samenkomst op de Markt), Eksaarde (oud stationsplein), Oudenbos (Sint-Pauluskerk),  Kopkapel (domein Hoogland), Heirbrug (Sint-Annakerk), Heiende (H. Hartkerk) en Doorslaar (plein naast oud tramspoor). Op deze verzamelplaatsen starten de opruimploegen om 13.30 uur.
Het verzamelde zwerfvuil wordt op een centrale plaats in elk stadsdeel verzameld en wordt vervolgens tegen 16 uur vervoerd naar het Lokerse marktplein, waar het als duidelijk signaal voor de vervuilers wordt tentoongesteld. Vanaf 16 uur vindt daar een groot slotevenement plaats waar alle deelnemers worden getrakteerd op een hapje, een drankje en de modeshow ‘Walk Of Waste’, met creaties uit verzameld zwerfvuil. Mogen we ook op jou rekenen op 14 maart?