23/09/2015

20 jaar Minder Mobielen Centrale

Algemeen nieuws In de kijker

De MMC van Lokeren werd opgestart in 1995. De Minder Mobielen Centrale staat in voor het vervoer van mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen. In 2014 telde de dienst 508 gebruikers en 13 chauffeurs. Er werden 5245 ritten verzorgd en er werd 170.455 kilometer gereden.

Deze mooie cijfers zijn te danken aan de belangeloze inzet van de chauffeurs. Elke dag staan ze klaar, bereidwillig, hulpvaardig om de gebruikers te voeren naar het ziekenhuis, de dokter, naar familie, de kapper, …enz.. De sociale rol die ze daarmee vervullen is zeer waardevol en daarvoor zegt het Sociaal Huis Lokeren nu welgemeend ‘dank u wel’.

Donderdag 17 september vierden de chauffeurs en de verantwoordelijken van de dienst 20 jaar MMC Lokeren. De chauffeurs maken een proevertjestocht in Lokeren. Aansluitend werd hen een etentje aangeboden door het Sociaal Huis. 
Eén chauffeur –mevr. Carina Van Branden- werd extra in de in de bloemetjes gezet omdat zij sinds 1995 vrijwilligster is en nu nog steeds actief is als vrijwilliger-chauffeur. Inmiddels heeft zij een ontelbaar aantal kilometers bij elkaar gereden. 
Dhr. Etienne Van Rossem was eveneens sinds 1995 chauffeur bij de MMC van Lokeren. Hij overleed 1 december 2014. Ook zijn vrouw en familie wilden we bedanken voor de jarenlange inzet van Etienne voor de MMC van Lokeren.

Door de vergrijzing bij de bevolking wordt de nood aan chauffeurs voor de MMC alleen nog maar groter. Het Sociaal Huis is nog steeds op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale (MMC). Het Sociaal Huis zoekt personen die sociaal voelend zijn, tijd kunnen vrijmaken, over een auto beschikken en zich graag inzetten voor anderen. Uiteraard bepaalt u als vrijwilliger zelf welke dagen en uren u wenst te rijden. Elke chauffeur van de MMC is verzekerd en ontvangt per kilometer een vergoeding. Dit gaat niet om rolstoelvervoer. Hiervoor beschikt het Sociaal Huis over een eigen aangepast voertuig.