15/10/2015

Nieuwe gratis centrumparking

Algemeen nieuws In de kijker

De stad legt 65 nieuwe parkeerplaatsen aan op het terrein van de vroegere school ‘Windekind’. De schoolgebouwen worden gesloopt. Zolang er geen uitspraak is gedaan over de bescherming van de kapel in die gebouwen, blijven de kapel en haar bijgebouwen staan. De nieuwe parkeerplaats sluit aan de zuidkant de ring van gratis parkings aan de rand van het stadscentrum.

Het terrein van de vroegere school Windekind ligt tussen de Kazernestraat en de H.-Hartlaan. De aanleg van de nieuwe publieke parking gebeurt grotendeels op de vroegere speelplaats. Slechts een klein deel van het bestaande schoolgebouw wordt afgebroken. De vrijgekomen opening in de gevel na de sloop van een deel van het schoolgebouw, zal worden afgewerkt met een houten gevelbekleding. Zolang er geen uitspraak is gedaan over de bescherming van de kapel, worden er geen werken uitgevoerd aan deze kapel en haar bijgebouwen.

De muur die het terrein afscheidt van de omliggende tuinen, blijft behouden. De parking krijgt toegang via de H.-Hartlaan, ook de vroegere toegang tot de school. Er worden 65 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan minimum 4 parkeerplaatsen voor mindervaliden.

De twee berkenbomen op de speelplaats worden gerooid, maar de imposante beuk en linde daar blijven behouden.

De nieuwe verharding gebeurt in waterdoorlatende betonstraatstenen, die ook geluiddempend zijn.