18/01/2016

Renovatie Markt gaat verder

Algemeen nieuws In de kijker

Het ontwerp voor de tweede fase van de renovatie van de Markt is klaar. Het deel van de Markt aan de overkant van de Durme, tussen de twee bruggen, komt aan de beurt. De werken gaan ruim 706.000 euro kosten. De stad schrijft een aanbesteding uit om een aannemer aan te stellen.

De tweede fase van de renovatie vindt plaats in de zone aan de overzijde van de Durme. Ontwerper Technum Tractebel Engineering nv uit Sint-Denijs-Westrem heeft het eindontwerp klaar. Via een openbare aanbesteding stelt de stad een aannemer aan. De uitvoering van de werken wordt gepland in 2016.

De grote krachtlijnen van de renovatie zijn:

  •          de huidige proefopstelling voor de nieuwe verkeersregeling wordt bestendigd
  •          de rotonde (die over de twee bruggen loopt), blijft de strook vóór de Proxy Delhaize in de Prosper Thuysbaertlaan wordt een voetgangers- en fietserszone,vergelijkbaar met de zone tussen stadhuis en postgebouw
  •          de parking van Proxy Delhaize blijft bereikbaar voor klanten met de auto’, en voor leveranciers (via de voetgangers- en fietserszone)
  •          de bomen in de Prosper Thuysbaertlaan blijven staan; onder de bomen mag je niet meer parkeren, daar komt een groenzone met lage en hoge beplanting
  •          het parkje aan de groene oever van de Durme, krijgt een houten terrasdek met rustbanken en picknickmogelijkheid, en een groene zone met bomen
  •          langs de rotonde aan de Prosper Thuysbaertlaan blijft parkeren aan één kant mogelijk