16/10/2017

Uitgebrande winkel niet ten gevolge van streetrace

Algemeen nieuws In de kijker

De dramatische gebeurtenis van afgelopen nacht heeft heel Lokeren geschokt. Een auto is op de Markt in de vitrine van een leegstaande klerenwinkel gereden, waardoor een zware brand ontstond. “Er is één dodelijk slachtoffer te betreuren”, meldt burgemeester Filip Anthuenis. “Onze politie heeft de chauffeur van de auto gearresteerd. Hij wordt nu ondervraagd. Dankzij de camerabeelden kunnen we met zekerheid zeggen dat het geen streetrace betrof.”

De klap moet verschrikkelijk zijn geweest. Een auto is gisteren even vóór middernacht in de gevel van een leegstaand winkelpand op de Markt ingereden. De auto vatte meteen vuur en zette het hele pand in brand. Als gevolg van de aanrijding ontstond een gaslek, dat na een poos leidde tot een ontploffing, net op het ogenblik dat de brandweerlieden met perslucht het pand betraden op zoek naar slachtoffers. “Een oudere dame die op de bovenverdieping woonde, is ten gevolge van de brand overleden”, zegt de burgemeester. “Vier brandweermannen raakten gewond en moesten naar AZ Lokeren worden afgevoerd. Ze zijn gelukkig aan de beterhand.

Het onderzoek naar de feiten loopt. De politie heeft de chauffeur gearresteerd, en die wordt ondervraagd. Uit de camerabeelden is in ieder geval duidelijk dat het géén straatrace was. Waarmee alweer bewezen is dat de camera’s in het stadscentrum een goede zaak zijn.”

De precieze omstandigheden van de dramatische gebeurtenissen worden door de politie verder onderzocht. De aanpalende panden Panos en Kruidvat zijn voorlopig gesloten om de schade te kunnen opmeten.

“We rouwen mee met de familie van het slachtoffer”, besluit burgemeester Anthuenis. “We leven mee met alle betrokkenen, en met de brandweermannen die gewond zijn geraakt. We wensen hen een spoedig herstel. Als burgemeester ben ik politie en brandweer zeer dankbaar voor hun professionele, koelbloedige en efficiënte optreden.”