18/10/2017

Werken tunnel Uitbreidingslaan binnenkort van start

Algemeen nieuws In de kijker

De werken aan de tunnel onder het spoor tussen de Uitbreidingslaan en de Klipsenstraat gaan van binnenkort start. In de week van 6 november zal men beginnen met bomen te rooien langsheen de Uitbreidingslaan en de Klipsenstraat.

Op maandag 6 en dinsdag 7 november zal er hierdoor hinder zijn. Gedurende een 3-tal uur wordt het deel van de Uitbreidingslaan tussen de rotonde op de N70 en de Toekomstlaan afgesloten voor alle verkeer. Men rijdt dan tijdelijk rond via N70 / Waterstraat en Toekomstlaan en omgekeerd.
 
Voor de aanleg van de tunnel zelf wordt vanaf december het fietspad langsheen de spoorweg opgebroken. Pas in een late fase van de werken wordt er een nieuw brugdek voor het fietspad geplaatst. Vanaf december tot september 2019 kan het fietspad langsheen de sporen (fietssnelweg) tussen Lokeren en Waasmunster / Sint-Niklaas niet gebruikt worden. Fietsers rijden rond over de spooroverweg aan de Oude Heerweg – toekomstlaan – Waterstraat naar de Doornijkstraat in Waasmunster. Ook in de omgekeerde richting worden de fietsers zo omgeleid.