17/11/2017

Stad Lokeren neemt extra maatregelen om sluipverkeer te weren na afronding werken Zelebaan

Algemeen nieuws In de kijker

Wonen
U heeft het ongetwijfeld al gemerkt: de werken aan de N47 (de Zelebaan) zijn zo goed als volledig afgerond. Meer nog, dankzij de inspanningen van de aannemer en de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) is dat ruim binnen de voorgeschreven termijn gebeurd. Toch zijn het moeilijke tijden geweest, en de stad dankt u van harte voor het geduld en de positieve houding die u daarbij aan de dag hebt gelegd.
 
Nu volgen nog enkele maatregelen om het sluipverkeer uit de woonstraten rond de bedrijventerreinen te houden. Die worden aanstaande vrijdag 17 november al uitgevoerd.
De directe toegangsweg naar E 17/2 en 3 zorgt voor een veilige en vlotte ontsluiting van de bedrijventerreinen, zowel voor verkeer komende van de E17 of uit de richting Dendermonde of Lokeren. Dat is een enorme stap vooruit, voor de ondernemingen, maar zeker ook voor de bewoners.
 
Vijf maatregelen houden het sluipverkeer uit de woonstraten weg. Uitvoering op 17 november.
1) Afsluiten van de Spieveldstraat net voor de Bokslaarstraat met een slagboom (die moet nog worden geleverd). De slagboom zal alleen in noodsituaties opengaan voor en door tussenkomst van de hulpdiensten. In afwachting van de slagboom wordt de straat afgesloten door middel van betonblokken.
2) Afsluiten van de Scherpeputstraat door middel van wegneembare hinderpaaltjes. Voshol wordt een doodlopende straat. Het verkeer rijdt via Wolfsakker. In afwachting van de levering van de wegneembare hinderpaaltjes, worden er betonblokken geplaatst.
3) Afsluiten van de Oosteindestraat ter hoogte van het tankstation Texaco.
4) Plaatsen van een hoogtebegrenzer in de Heikantstraat. Die staat op een hoogte van 2,2 meter. Op die manier kunnen personenwagens en bestelwagens nog gebruik maken van deze verbinding, maar vrachtverkeer niet meer.
5) Plaatsen van een hoogtebegrenzer op het einde van de Spieveldstraat, net voor de Nieuwe Straat . Eveneens op een hoogte van 2,2 meter.
Onderstaand plan maakt dat duidelijk.

Timing

· Maatregelen 1, 2 en 3: vrijdag 17 november. De definitieve slagboom wordt over zes weken geplaatst.
· Maatregelen 4 en 5: van zodra de hoogtebegrenzers geleverd worden.
· Openstellen afrit E17 komende van Gent naar Zele: donderdag 16 november.
· Afwerken Oeverstraat: tegen 23 november wordt de onderlaag geasfalteerd; de toplaag volgt op 29-30 november;
 
Meer informatie: Jeroen Rottiers, mobiliteitsambtenaar, Groentemarkt 1, 09 340 94 59, jeroen.rottiers@lokeren.be, www.lokeren.be