23/02/2018

OKAN in het Stadsmuseum

Algemeen nieuws In de kijker

De OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers van Lokeren dook in november in de collectie van het Lokerse Stadsmuseum. De OKAN-leerlingen zijn tussen 12 en 18 jaar en krijgen een jaar lang intensief Nederlands. Het leerkrachtenteam bereidt deze leerlingen voor op een verdere (school-)carrière in België. De klasgroepen bestaan uit jongeren van allerlei culturen en leeftijden die, ondanks hun geschiedenis en verschillende persoonlijkheden, toch een zeer hechte groep vormen.

Elke leerling koos een favoriet object uit de collectie van het Stadsmuseum en ging daar voor enkele maanden creatief en talig mee aan de slag. Een visueel en tastbaar object vormt het uitgangspunt voor veel verschillende taalopdrachten. Tegelijkertijd leren de leerlingen Lokeren ook op een andere manier kennen.

Vanaf 24 maart zie je het resultaat van het project in de vaste opstelling van het Stadsmuseum. In mei gidsen de OKAN-leerlingen enkele klasgroepen door hun tentoonstelling. Een boeiende uitdaging!

 

Lokeren en de wereld – OKAN in het Stadsmuseum
24/3 – 24/6
Stadsmuseum Lokeren, Markt 15a, 9160 Lokeren
09/345 44 58, museum@lokeren.be, www.lokeren.be/vrije-tijd/stadsmuseum-lokeren
gratis toegang
woe-za 14u-17u, zo 10u-12u en 14u-17u

Feestelijke opening: zaterdag 24/3 om 14u. Iedereen welkom!