21/06/2018

Lokeren renoveert oud-spoorwegpad in Eksaarde

Algemeen nieuws In de kijker

Het fiets- en wandelpad tussen de Muylaertstraat en de Weehaagstraat in Eksaarde krijgt een grondige renovatie. Dinsdag 26 juni start de aannemer met plaatselijke herstellingen op plekken waar de boomwortels het asfalt hebben opgeduwd. Daar komt een tijdelijke verharding, die alvast meer comfort zal bieden voor fietsers en wandelaars. In augustus, na het bouwverlof, krijgt het traject een volledig nieuwe asfaltlaag.

“Bij deze renovatie streven we naar een duurzame oplossing”, zeggen schepen voor openbare werken Sabine Van Rysselberghe en werkcontroleur Saskia Mijnendonckx. “De wortels van de bomen die langsheen het fiets- en wandelpad staan, zorgen voor schade. Naast het herstellen van het asfalt gaan we ook een verticaal worteldoek aanbrengen. Daardoor zullen de wortels minder kans hebben om in de toekomst nog schade aan te brengen. Het verticale worteldoek werd in het verleden al aangebracht op het stuk Muylaertstraat – Eksaarde-dorp. Daar zullen we dus enkel het asfalt vernieuwen. In het deel Eksaardedorp en Weehaagstraat gaan we het verticale worteldoek aanbrengen en natuurlijk ook opnieuw asfalteren. De aannemer voor dit traject is Colpin-De Meester.”

Het fiets- en wandelpad is een belangrijke verkeersader voor fietsers en wandelaars, en wordt zeer veel gebruikt. In een volgende fase zal de rest van het traject worden gerenoveerd. De fasering zorgt ervoor dat het pad altijd bruikbaar blijft voor fietsers en wandelaars.