27/06/2018

Waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

Algemeen nieuws

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik. In een aantal steden en gemeenten wordt de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.De waakzaamheidsfase wordt ingesteld omdat de vraag naar leidingwater het aanbod dreigt te overtreffen. Als de vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, is het niet uitgesloten dat er zich bevoorradingsproblemen kunnen voordoen. Het is van belang om het leidingwaterverbruik niet verder te laten toenemen en bij voorkeur te laten dalen.

 
Aan alle gebruikers wordt daarom gevraagd om daadwerkelijk spaarzaam om te gaan met leidingwater.
 
1.jpg
 
De waakzaamheidsfase is van kracht in de gele zones, dus ook in Lokeren
 
Wat te doen in de waakzaamheidsfase?
In de waakzaamheidsfase is er nog geen verbod om leidingwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen. Door extra zuinig om te gaan met leidingwater kan dit vermeden worden. Hou je aan deze gouden regels:
· Verspil geen water
· Gebruik ook zo weinig mogelijk leidingwater in de tuin en zeker niet om het gazon te besproeien. Gebruik bij voorkeur de gieter in plaats van de tuinslang
· Neem een verfrissende douche in plaats van een bad
· Sla het wassen van de auto of het schoonmaken van het terras eens over of doe dit met regenwater indien je nog een voorraadje hebt.
· Stel je grote waterverbruiken uit ( bv. bijvullen van zwembaden of regenwaterputten…)