19/09/2018

Chap’eau 30 september 2018

Algemeen nieuws In de kijker Toerisme

'Hoedje af' voor iedereen die meewerkt aan propere waterlopen in Vlaanderen! Met Chap’eau viert Aquafin elk jaar dat de waterkwaliteit verbetert en dat water opnieuw welkom is in onze publieke ruimte. Dit jaar komen ze hun 5de editie vieren in Lokeren, waar recreatie op en naast (proper) water, centraal staat.

Kom mee genieten van een dag Chap’eau vol sport en ontspanning langs en op de Durme. Kies uit mountainbike, fietsen, wandelen, spelen of een boottochtje. Er is animatie voor jong en oud.

Kinderen kunnen zich uitleven in een speeldorp. Verschillende verenigingen en instellingen zijn aanwezig met een infostandje en aan de Aquafin tent kom je alles te weten over het waterzuiveringsproces en microscopie. Je kan zelf een vers vruchtensapje maken met een sappentrapper, proeven van insecten of aanschuiven bij één van de eetkraampjes of barbecue. Proef zeker ook het Chap’eau-biertje!
Chape’eau is een samenwerking van Aquafin, Stad Lokeren, de milieuverenigingen en groene bedrijven. 

Meer info en inschrijvingen: http://www.chap-eau.be/ of info via Infopunt Toerisme, Markt 2, 9160 Lokeren, 09/340.94.74, toerisme@lokeren.be