27/02/2019

Stadsbestuur en supporters steunen Sporting Lokeren

Algemeen nieuws In de kijker

Dat Lokeren zijn eersteklasseclub gaat verliezen, is zo goed als zeker. Een zware klap voor het Lokerse voetbal, die ook bij het stadsbestuur hard binnenkomt. Maar echte supporters kijken naar de toekomst, en blijven hun ploeg steunen in goede én kwade tijden. Om duidelijk te maken dat Lokeren nog altijd honderd procent achter Sporting staat, sluit het stadsbestuur zich aan bij de actie van een groep supporters, die loopt onder het label #wijzijnlokeren. 

De context

Eind januari kwam een aantal supporters van Sporting Lokeren bijeen omdat ze vonden dat het ogenblik rijp was om ‘iets’ te ondernemen. Niet om actie te voeren tegen de huidige bestuursploeg, tegen de gang van zaken, of tegen wie of wat dan ook, of om zich bezig te houden met zaken waar supporters toch geen vat op hebben. Maar wel om een sterk signaal te geven dat – wat er ook gebeurt – Sporting Lokeren nog steeds kan rekenen op een ruime schare fans. Fans die de basis en de bestaansreden zijn van de club.

De actie

De supportersactie #wijzijnlokeren wil laten zien dat Sporting nog altijd mensen beweegt. Het is een actie die de community van Sporting Lokeren mobiliseert en die de hoop op andere en betere tijden uitdrukt. Een actie die voorts laat zien aan toekomstige overnemers dat aan het nieuwe Sporting Lokeren beter in cocreatie wordt gebouwd.

Bedoeling van de actie is aan heel de gemeenschap te laten zien dat veel mensen om heel veel uiteenlopende redenen de club niet in de steek laten en - wat de omstandigheden ook zullen zijn - altijd supporter zullen blijven.

Orgelpunt op 17 maart

De actie bouwt op naar zondag 17 maart, de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, om het even wat het lot van Sporting zal zijn op dat ogenblik. Massale mobilisatie is het ordewoord, onder het motto: als het lukte om 18.000 man te mobiliseren naar de Heizel, dan moet het ook lukken om op 17 maart 8.000 man naar Daknam te krijgen. Het wordt een bijzonder, hoopvol feest met allemaal mensen die hun gezamenlijke passie delen.

PROGRAMMA

  • Iedereen vanaf 12.30 uur welkom op de Markt, met dj-sets, diverse togen en eetstandjes, grime en een springkasteel. Daar vindt om 13.30 uur ook de start van de Omloop van het Waasland plaats.
  • Om 16 uur vertrek in stoet naar het stadion: via Stationsstraat – Stationsplein – Groendreef – N60 – Daknamstraat. Met politiebegeleiding, en de fanfare voorop.

 

Belangrijk: op grond van de Voetbalwet is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken.

In de aanloop naar 17 maart

  • In posts op de verschillende fora en de sociale media roepen de organiserende supporters op om twee vragen te beantwoorden:
  1. ‘Je eerste keer vergeet je nooit’: wat was je vroegste herinnering aan Sporting?
  2. Wat was je meest memorabele herinnering?

Doe uw verhaal, plaats een of meer foto’s, maak een filmpje en deel het met uw vrienden op Facebook, Instagram, Twitter. Vermeld steeds #wijzijnlokeren.

  • (Ex-)spelers, medewerkers, coryfeeën… posten ook een berichtje op de sociale media.
  • Er worden affiches verspreid die iedereen kan printen en aan zijn/haar raam De oproep geldt ook voor de lokale handelaars en alle publieke plekken: scholen, bibliotheek, sporthallen, gemeentehuis, kerkportaal, CC Lokeren.
  • Er zijn T-shirts en sweaters besteld om te verkopen in het stadion. Ook een aantal banners en spandoeken zijn in de maak.
  • De club biedt de mogelijkheid om op de ledboarding de aankondiging ‘#wijzijnlokeren 17 maart 12:30-16:00 – Markt ‘ te plaatsen.
  • Op 3 maart wordt er geflyerd aan de poorten. Iedereen moet weet hebben van de actie.

  

Tot slot

Dit is een bij uitstek positieve actie, die bruggen wil bouwen en tegenstellingen overstijgen. Ze start vanuit een gemeenschappelijke passie, die diep in het hart van Lokeren geworteld zit, en die woorden en beelden – en een leuke hashtag – ver overstijgt.