10/05/2019

Kapellen en kapelletjes in Lokeren

Algemeen nieuws In de kijker

Tijdens de zomer van 2018 doorkruiste Chris Stoop Lokeren en zijn deelgemeenten Daknam en Eksaarde op zoek naar grote en kleine kapellen. Hij deed dit in opdracht van de Bibliotheca Wasiana, de in Sint-Niklaas gevestigde erfgoed- en bewaarbibliotheek voor het Waasland, waarvan hij documentalist is. Hij fotografeerde al deze kapellen, en ook de heiligenbeelden die al dan niet in een nis aan een gevel zijn opgehangen. Chris Stoop bouwde bij dit fotografisch project voort op het inventarisatiewerk van wijlen Roland Meyfroot, die bij leven onder meer vele jaren directeur was van het VTI Sint-Laurentius in Lokeren. De brochure “Kapellen en kapelletjes in Lokeren: een foto-inventaris van klein religieus erfgoed in het straatbeeld” is aan de prijs van 3 euro te koop in het Infopunt Toerisme, het Stadsarchief en het Stadsmuseum. Info: Stadsarchief (stadsarchief@lokeren.be – 09/3405061).