04/11/2019

Werken doortocht Zeveneken: infovergadering

Algemeen nieuws In de kijker

De doortocht van de N70 in Zeveneken ondergaat de komende jaren een grondige metamorfose. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), gemeente Lochristi, stad Lokeren en Aquafin slaan hiervoor de handen ineen. De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren) . Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw verkeerplein met parkeerplaatsen, comfortabele busperrons en aandacht voor groen.

Zeer recent kregen we van AWV het bericht dat de voorbereidende nutswerken tussen Zavel en Hoekstraat begin november starten. Langs het traject worden alle leidingen en kabels vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Daarna worden de huizen aangesloten op de nieuw aangelegde nutsleidingen. Vanaf maart 2020 starten diezelfde werken op grondgebied Lokeren (Hoekstraat tot Doorgangstraat).

Timing (afhankelijk van de weersomstandigheden)

 

Noordzijde N70 (Zavel tot Hoekstraat)

Maandag 4 november - vernieuwen leidingen en kabels

Januari 2020 - huisaansluitingen

 

Zuidzijde N70 (Hoekstraat tot Zavel)

Januari 2020 - vernieuwen leidingen en kabels

Maart 2020 - huisaansluitingen

 

Hinder

Vanaf maandag 4 november wordt aan de noordzijde één rijstrook afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de andere twee rijstroken. Parkeren aan de noordzijde is niet mogelijk.

Vanaf dinsdag 12 november wordt een tweede rijstrook aan de werkzone afgesloten voor autoverkeer en geldt éénrichtingsverkeer van Lokeren naar Gent. Autoverkeer richting Lokeren wordt omgeleid via de El 7.

Vanaf januari 2020 wordt, voor de veiligheid van de wegenwerkers en voor een efficiënte uitvoering van de werken, de weg volledig afgesloten voor alle verkeer.

Fietsers en voetgangers hebben tijdens deze werken altijd doorgang. De bussen van De Lijn volgen een omleiding. Meer info vind je op www.delijn.be.

 

Afvalophaling

Zet jouw huisvuil vóór 8u buiten. De afvalophaling komt in principe niet in het gedrang.

Is dit wel het geval? Dan worden tijdens de werken in de werfzone de vuilnisbakken verzameld en teruggeplaatst door de aann emer. Zo ondervind je geen hinder . Is de adressticker op jouw vuilnisbak onleesbaar? Vraag gratis een nieuw exemplaar aan via 0800 16636, het gratis nummer van IDM.

 

Blijf op de hoogte

Op woensdag 6 november om 20u organiseren Fluvius, gemeente Lochristi en stad Lokeren een infovergadering in de Sint-Eligiuskerk in Zeveneken. Tijdens de korte infovergadering informeren we je over het verloop van de (nuts)werken en de hinder die dat zal meebrengen.

Vanaf woensdag 13 november kan je wekelijks terecht van 14u tot l5u in de werfkeet (Zavel) voor al jouw vragen, opmerkingen of klachten over de werken.