21/01/2020

Figurentheater Festival

Algemeen nieuws Cultuur

Het Figurentheater Festival presenteert:

Op vrijdag 24 januari kan u komen kijken naar "Titus" van Theater FroeFroe & Cie Lodewijk/Louis om 20u15

Geen enkel conflict dat de laatste honderd jaar werd aangegaan met wapens en oorlog heeft tot overwinning geleid. Elke keer is men uiteindelijk aan tafel gaan zitten en al pratend tot een overeenkomst gekomen. En toch, steeds opnieuw, is de mens wreed, agressief of nog erger. Ook Shakespeare was verward door die wreedaardige aard van de mens. Hij schreef in 1590 deze tragedie. Ze laat ons ongemakkelijk schuifelen op onze stoelen, ze is grof en onverbloemd, ze laat zien hoe zelfs een vaderlandslievende held, Titus, niet bestand is tegen het beest dat wraakzucht heet.

In deze tijd van polarisatie is het goed dat Shakespeare ons een geweten schopt.
Kijk en zie wat er kan gebeuren als we niet leren om samen te leven.

Zaterdag 25 januari neemt Louis Vanhaverbeke ons mee naar zijn "Multiverse" 

In den beginne was er niets
en toen is dat ook nog eens ontploft.

In 'Multiverse' creëert Louis Vanhaverbeke (Circuit X-prijs TAZ 2015) zijn hoogst originele versie van het universum. Hij is een multifunctionele discjockey. Geluidsdragers bepalen de beat, maar een echte rapper is hij niet. Hij kaatst met argumenten, schuurt zijn lyrics af, klapt de gedachten in tot een uitvouwset. Hij stuurt ons naar een nieuwe dimensie.
Al lopend en zingend ontstaat een levend kleurenwiel. Louis wisselt statements af met puur spelplezier. Voor de rest bestaat zijn toolkit uit plastieken emmers, frisbees, huisraad en andere brol. Kan hij aan deze tsunami van objecten en woorden ontsnappen? Of zorgen deze net voor de perfecte flow?
"De ploat blijft hangen, idioot!
- Nee, dat noemt men scratchen, dumbo."
“Een kosmische aha-erlebnis” (Cutting Edge).

 

TV Oost kwam langs bij CC Lokeren om het Figurentheater Festival in de verf te zetten. De reportage kan u hier herbekijken!