19/05/2020

Exitplan fase 2: sportbeoefening in openlucht in Lokeren

Algemeen nieuws

Sinds 18 mei geldt fase 2 in het federaal exitplan omtrent het coronavirus. Ook het sporten in openlucht wordt versoepeld.

Dit is hoe de maatregelen van toepassing zijn in stad Lokeren om de maximale veiligheid te kunnen garanderen:

Sportactiviteiten IN GROEP:

De outdoor sportinfrastructuur zoals basketvelden, beachvolleybalterreinen, tennisterreinen, petanqueterreinen, natuurgraspleinen,… kunnen opengesteld worden voor de trainingen en lessen in Lokers georganiseerd verband.

De trainer of club vraagt hiervoor vooraf toelating via reservatieSJC@lokeren.be met vermelding van :
- de locatie, dagen en tijdstippen van de trainingsmomenten
- het corona-actieplan (beschrijving van hoe men de sporttak specifieke richtlijnen zal toepassen)
- de contactgegevens van het corona-aanspreekpunt binnen de organisatie

De begeleider is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn sporters. Hij volgt de sporttak specifieke richtlijnen van de betreffende sportfederatie en de richtlijnen opgelegd door hun eigen koepelorganisatie.

De voetbalvelden die in onderhoud zijn (o.a. Bospark en H. Geestmolen) zijn niet beschikbaar.

Sportbeoefening door PARTICULIEREN:

De sportinfrastructuur die ter beschikking staat voor particulieren zoals o.a. de atletiekpiste*, fitnesstoestellen, de fit-o-meter, het calisthenicspark, de tennisterreinen, trapveldjes,… kunnen vrij gebruikt worden mits het naleven van de geldende veiligheidsmaatregelen (sporten mag enkel met mensen van onder hetzelfde dak + 2 extra vaste personen met een afstand van minimaal 1,5 meter).

De verantwoordelijkheid voor de veiligheid ligt bij de sporter.

*Tijdens de trainingsuren van AVLO hebben zij exclusief gebruik van de piste.

UITZONDERING: SKATEPARK (Nachtegaallaan)

Gezien het skatepark in de Nachtegaallaan een verhoogd risico heeft op samenscholing, zal dit park vanaf 25 mei 2020 gecontroleerd geopend worden. Het skatepark zal elke werkdag geopend zijn van 17 tot 21 uur, op woensdag vanaf 14 uur. De stad voorziet in toezichters die zullen waken over de naleving van de richtlijnen

De speelterreinen blijven tot nader order gesloten.