30/06/2020

Woensdagmarkt breidt tijdelijk uit

Algemeen nieuws

De volgende fase in de versoepelingen van de coronamaatregelen stelt onder meer dat er op de markten opnieuw meer dan 50 kramen mogen staan. Uiteraard nog wel met de nodige aandacht voor de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen en een duidelijk circulatieplan voor de bezoekers. Concreet betekent dit voor de Lokerse woensdagmarkt dat vanaf woensdag 1 juli de markt tijdelijk uitbreidt naar de Grote Kaai en de parking van de Grote Kaai.

De huidige setting met 41 marktkramen op de Markt breidt vanaf woensdag dus uit met 72 extra kramen. ‘Gezien de onderlinge afstand tussen de kramen, maar ook tussen de bezoekers bewaard dient te blijven, waren we genoodzaakt om uit te wijken’, aldus schepen van Markten Claudine De Waele.

Nieuwe circulatieplannen

Marktzone 1: de Markt

De Marktsituatie blijft onveranderd, met het gekende eenrichtingsvoetverkeer.

Marktzone 2: De Grote Kaai

Op de Grote Kaai worden de kramen opgesteld langs de kant van de bewoning. De straat wordt gebruikt als toegangsweg. De marktbezoekers moeten daar rechts lopen in de richting van de sporthal en aan de zijde van de Durme in de richting van de markt.

Marktzone 3: Parking Grote Kaai

Op de parking Grote Kaai staan de kramen rug aan rug met daartussen de voldoende brede wandelwegen. De looprichting wordt hier aangeduid via witte pijlen op de grond.

Gevolgen voor gemotoriseerd verkeer


Vanaf woensdag 1 juli zullen de Torenstraat, de Grote Kaai, de Begijnhofstraat, het Sint-Laurentiusplein en de Markt (behalve verbinding Durmelaan - station via de postbrug) niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd vervoer tussen 3 uur ’s morgens en 16 uur ’s middags tijdens en na afloop van de wekelijkse woensdagmarkt. Ook de parking Grote Kaai wordt dan afgesloten. Dit tot nader bericht. Wagens die geparkeerd staan in de groene zone op onderstaand plan, worden weggesleept.

 De Sportlaan wordt niet ingenomen voor de markt. Bezoekers kunnen daar parkeren langs beide zijden.

Voertuigen die de Sportlaan inrijden, kunnen draaien ter hoogte van de ingang van de parking Grote Kaai. De postbrug wordt tijdens bovenstaand uurslot tweerichtingsverkeer, waardoor verkeer tussen de Durmelaan en het station in beide richtingen mogelijk blijft.

Kom je naar de markt, blijf zeker aandacht houden voor deze coronaveiligheidsmaatregelen:

1.           Houd steeds voldoende afstand (minstens 1,5 meter).

2.           Volg de aanwijzingen zoals aangebracht.

3.           Respecteer de looprichtingen en de in- en uitgangen.

3.           Draag uit respect voor anderen je mondmasker.