14/10/2020

Verkeersmaatregelen BK Wielrennen

Algemeen nieuws Sport

Op zaterdag 17 oktober 2020 fungeert Lokeren als gaststad voor het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor elite zonder contract en beloften.

Er worden 2 wedstrijden verreden met start- en aankomst in de Sportlaan ter hoogte van de Peperkoekdreef. De elite zonder contract vertrekken om 10 uur en de beloften (U23) om 14.30 uur. Het einde is voorzien omstreeks 19 uur.

Er wordt gereden op een open omloop met een lengte van ongeveer 16km, dus een 10-tal ronden per wedstrijd. Dit wil zeggen dat het verkeer na passage van de groene vlag mag doorrijden. Gelieve hierbij de richtlijnen van de seingevers en de politie te respecteren.

 

PARCOURS :

START => Sportlaan => Museumbrug => Prosper Thysbaertlaan => Koophandelstraat => Uebergdreef =>  Beukenlaan => Slagveldstraat => Daknamstraat => Daknam-dorp => Reinaertdreef => Pontweg => Heirlandstraat =>  (grondgebied Sint-Niklaas) Heirstraat => Leestraat => Hulstbaan => Sinaaistraat => Klipsenstraat => Pijlstraat => Uitbreidingslaan => Melkerijstraat => Rozenstraat => Oude Bruglaan => Koning Albertlaan => Sportlaan (zijde Durme) …

Bekijk hier het parcours op Google Maps.

SPORTLAAN en CENTRUM

Ook al is de aanwezigheid van publiek beperkt, een kampioenschap brengt heel wat wagens naar Lokeren. Volgende parkings worden gebruikt voor de organisatie van het BK en zijn daarom niet beschikbaar :

  • Parking Stationsplein (voorzijde, tegenover de brandweer)
  • Parking Grote Kaai
  • Parking Durmebad
  • Beide zijden van de Sportlaan

Bezoekers van het sport- en jeugdcomplex worden gevraagd te parkeren op alternatieve parkings zoals Aardeken, Verloren Boslaan,...

Omwille van een veilige doortocht van de renners zullen verschillende straten op het parcours verkeersvrij gemaakt worden door middel van een parkeerverbod aan één of beide zijden van de straten vanaf zaterdag 17 oktober om 8 uur.