28/10/2020

Sinterklaasfeest geannuleerd

Algemeen nieuws

Op pagina 19 in de Infokrant wordt hij nog vol enthousiasme aangekondigd. Maar helaas zal Sinterklaas dit jaar geen extra feest kunnen geven. De Stedelijke Raad voor Feestelijkheden heeft hard gewerkt aan een coronaveilig Sinterklaasgebeuren. Maar na de aankondiging dat de schoolvakantie langer zou duren en doordat de cijfers alleen maar zwarter kleuren, werd maandag de knoop doorgehakt. Het feest kan onder deze omstandigheden niet plaatsvinden. Een beslissing die gisteren door de Vlaamse overheid werd bevestigd.

Alles was voorzien: een inschrijving met tijdsloten met maximum 50 deelnemers per half uur, veilige wandelroutes met begeleidende medewerkers, verschillende zones voor animatie, een plaats waar kindjes hun tuutje konden afgeven … We noemden het zelfs al lachend “Takeaway Sint”. Jammer genoeg mochten deze extra veiligheidsmaatregelingen niet baten. De COVID-19- situatie is te ernstig. Veiligheid en gezondheid gaan nu eenmaal voor op festiviteiten.

De Stedelijke Raad voor Feestelijkheden en Stad Lokeren hebben de beslissing met pijn in het hart genomen, want “wat hadden we graag iets voor de kinderen betekend”, aldus schepen van Evenementen, Claudine De Waele.

Eén gedachte troost ons. De goede heilige man vergeet de kindjes niet en brengt ze sowieso op 6 december een bezoekje. Meer info: Infopunt Toerisme,