12/11/2020

Update werkzaamheden aanleg industrieterrein E17/4

Algemeen nieuws Mobiliteit

De tweede lockdown heeft gelukkig geen vertraging veroorzaakt bij de aanleg van industrieterrein E17/4.  De tunnel en aanpalende wegenis is klaar, enkel de afwerking aan grachten, waterlopen en bermen moeten nog verder worden gefinaliseerd. 

Sinds een goede week kan Barry Callebaut alvast gebruik maken van de nieuwe tunnel voor het aan- en toeleveren van de werf en kan de Nieuwe Straat terug open gesteld worden voor alle verkeer tussen Lokeren en Zele.  Ander verkeer is nog niet welkom in E17/4, dat zal pas mogelijk zijn van zodra alle werken er klaar zijn en het project opgeleverd wordt.

De Spieveldstraat wordt, ter hoogte van de Nieuwe Straat, afgesloten worden met een metalen poort (= Wibloc).  Deze kan enkel gebruikt worden door hulpdiensten en wanneer er uitzonderlijk transport nodig is naar de werf van Barry Callebaut.  Buiten deze momenten is de poort gesloten voor alle verkeer, enkel landbouwvoertuigen zullen via een tijdelijke tractorsluis het industriepark nog kunnen bereiken.

Om een vlotte verkeersafwikkeling binnen E17/3 te kunnen garanderen, zal in Mosten eenrichtingsverkeer worden ingevoerd.  Bedrijven die in dit deel van het industrieterrein gevestigd zijn, gaven al langer aan dat de bochten aan de krappe kant waren en vrachtwagens elkaar daar moeilijk kunnen kruisen.  De stad wil met deze ingreep tegemoetkomen aan de wensen van de bedrijven. Bovendien wordt een parkeerverbod ingevoerd aan de linkerzijde van de eenrichtingsstraten wat een vlotte verkeersafwikkeling zeker ten goede zal komen.