04/12/2020

Twinkeltocht strooit met cadeaus

Algemeen nieuws Evenementen Toerisme

Van 4 december tot 10 januari kan je met het hele gezin op Twinkeltocht in Lokeren, Eksaarde, Daknam en Doorslaar. Ga ook jij op ontdekkingstocht bij verschillende handelaars? Er zijn prachtige prijzen te winnen.


De dienst Toerisme en Evenementen, de dienst Economie en Unizo slaan de handen in elkaar om het lokaal shoppen te stimuleren. Dat het voor lokale ondernemers geen eenvoudige periode is, is nog zacht uitgedrukt. Met de Twinkeltocht wil de Stad hen een hart onder de riem steken en extra kerstsfeer brengen in het straatbeeld.

Traditioneel organiseert de Stad een Kerstmarkt met randanimatie. Wegens corona kan dit evenement uiteraard niet doorgaan. Het was dus zoeken naar allerlei alternatieven o.a. intieme kerstverhalen op locatie, straattheater tijdens het kerstshoppen en de Twinkeltocht. De nieuwe ‘lockdown’ heeft ervoor gezorgd dat enkel de Twinkeltocht kan doorgaan.

Voor dit initiatief werden 30 handelaars, die deelnemen aan de eindejaarsactie, geloot. Op hun vitrine tekenen de dames van Voilazie een sfeervolle tekening. Op 10 daarvan staat er zelfs iets bijzonders getekend: het twinkeldier! Zoek mee naar Rudolf het rendier, met zijn twinkelende neus. In zijn buurt vind je een letter. Met de 10 gevonden letters vorm je dan een woord.

 

Meer dan 250 prijzen te winnen

Wie het woord gevonden heeft, maakt kans op een mooie Lokerse Streekproductprijs. De hoofdprijs is een ticket voor een ballonvaart. De eerste 250 deelnemers die zich aanbieden in de winkel van het Infopunt Toerisme krijgen een peperkoek in ruil voor hun correct ingevuld formulier.

Deelnemers kunnen vanaf 14 december hun formulier binnensteken bij het Infopunt Toerisme, Markt 2 of in de brievenbus stoppen. Op 15 januari volgt de loting uit de juiste antwoorden. Winnaars worden gecontacteerd via e-mail. 

Organisatie Dienst Economie, Dienst Toerisme en Evenementen i.s.m. Unizo en Voilazie.
Meer info: toerisme@lokeren.be, 09 340 94 74.