15/12/2020

Reglement visvijver Bergendries geeft Lokerse vissers de mogelijkheid om met vergunning te vissen

Algemeen nieuws

Lokerse vissers kunnen voortaan ook een vergunning verkrijgen voor het vissen in de stedelijke visvijver Bergendries. Die is sinds kort in beheer van de vzw Lokerse Carp Crew.

De visvijver naast het Daknamstadion kent een bewogen verleden. Nadat enkele jaren geleden buurtbewoners klaagden over het onderhoud omwille van het onbruik van de vijver, is de vijver sinds enkele maanden in gebruik door de vzw Lokerse Carp Crew, een vereniging van karpervissers. In ruil voor de ingebruikname van de vijver staan zij – samen met stadsdiensten (Wase Werkplaats) – in voor het onderhoud van de vijver.

Omdat stad Lokeren verschillende vissersverenigingen rijk is, werd er – naar analogie met de andere stadsvijvers – gezocht naar een eerlijke manier om ook deze vijver toegankelijk te maken voor elke Lokerse visser. Voortaan is het mogelijk om voor de visvijver Bergendries een vergunning aan te kopen via het Infopunt Toerisme.

Burgemeester Filip Anthuenis is tevreden met het bereikte compromis. “De overeenkomst tussen de stad en vzw Lokerse Carp Crew voor het beheer van de visvijver Bergendries is volledig gelijk aan die van de stad en de Lokerse Visserijcommissie.” aldus Anthuenis.

Meer info ivm vergunning : Infopunt Toerisme: 09 340 94 74   toerisme@lokeren.be