06/03/2023

Check de geldigheidsdatum van je rijbewijs

Algemeen nieuws

Heb je een rijbewijs in bankkaartmodel?

Dit rijbewijs is maar 10 jaar geldig. Check dus zeker even de einddatum van jouw rijbewijs. Is het niet meer geldig of vervalt het binnen de drie maanden? Maak hier een afspraak, kom langs en vraag je nieuwe rijbewijs aan. Je hebt geen aparte foto nodig, de gegevens van je identiteitskaart én foto worden gebruikt voor het nieuwe exemplaar

Prijs: 25 euro

Heb je een rijbewijs in een papieren versie?

Papieren rijbewijzen zijn nog geldig in België en Nederland tot 2033. Nadien is het Europese bankkaartmodel verplicht. Toch raadt VAB aan je rijbewijs te vernieuwen als je met de wagen naar het buitenland gaat of daar een auto wil huren. Voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs maak je hier een afspraak. Ook hier heb je geen aparte foto nodig, de gegevens van je identiteitskaart én foto worden gebruikt voor het nieuwe exemplaar.

Prijs: 25 euro