15/09/2021

Tijdelijk verkeersreglement naar aanleiding van Strapdag

Algemeen nieuws Mobiliteit Onderwijs

Vrijdag 17 september staat editie 15 van de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. En de auto? Die blijft zoveel mogelijk thuis die dag! Dit levert niet alleen een aangename, rustige schoolomgeving op maar de extra beweging zorgt ook voor positieve effecten op het fysiek en mentaal welzijn van de kinderen. Bovendien draagt iedereen zo bij tot een beter klimaat. 

Naar aanleiding van deze Strapdag wordt er in de buurt van verschillende scholen een tijdelijk verkeersreglement uitgevaardigd op vrijdag 17 september.

Basisschool Onze-Lieve-Vrouwcollege (H.-Hartlaan 1)

  • De Dwarsstraat wordt verkeersvrij van 8.30 tot 15.30 uur. Er wordt een omleiding voorzien via de Heilig-Hartlaan - Vondelstraat - Sterrestraat.

  • Tussen 8 en 16 uur is het verboden om te parkeren aan beide zijden van de Dwarsstraat.

 

Basisschool Doorslaar (Doorslaardorp 72)

  • Tussen 8.30 en 15.15 uur wordt Doorslaardorp tussen de Kaaswinkeldreef en de Galgeweg verkeersvrij gemaakt. Voor het doorgaand verkeer en de bussen van De Lijn is een omleiding voorzien via de Kaaswinkeldreef, de Galgedreef en omgekeerd.

  • Er geldt van 7 tot 15.15 uur een parkeerverbod aan beide zijden van Doorslaardorp en dit vanaf het kruispunt met de Galgedreef tot aan de Kaaswinkeldreef. In de Kaaswinkeldreef geldt het parkeerverbod van 7 tot 15.15 uur ter hoogte van de oneven huisnummers, in de Galgedreef ter hoogte van de even huisnummers.

 

Basisschool De Rozen (Kerkhofstraat 29)

  • De Kerkhofstraat wordt verkeersvrij tussen huisnummer 27 en de Leeuwerikstraat en dit van 8.30 tot 16.15 uur. Er wordt een omleiding voorzien via de Rozenstraat en de Leeuwerikstraat.

  • Diezelfde Kerkhofstraat wordt parkeervrij tussen huisnummer 27 en de Leeuwerikstraat en dit van 8 tot 16.15 uur.