01/02/2023

Aanmelden en inschrijven voor de kleuter- en basisschool

Algemeen nieuws Onderwijs

Is jouw kindje geboren in 2021? Of wil je een andere school kiezen voor jouw kind? In Lokeren werken alle kleuterscholen en lagere scholen voor de inschrijvingen van volgend schooljaar met een aanmeldingssysteem. Aanmelden betekent dat je via een website doorgeeft op welke scholen je liefst je kind zou inschrijven.

  • Meld je kind aan op naarschoolinlokeren.be tussen 28 februari (10 uur) en 21 maart (16 uur).
  • Op 17 april ontvang je een e-mail en brief met het bericht in welke school je kan inschrijven.
  • Tussen 24 april en 15 mei kan je jouw kind inschrijven op school.

Waarom aanmelden?

Wie zijn of haar kind niet aanmeldt kan pas vanaf 23 mei 2023 (8.30 uur) op een school inschrijven voor komend schooljaar. De meeste kinderen in Lokeren zijn dan al aangemeld en ingeschreven. Het risico bestaat dat je dan geen plaats meer hebt in de school in de buurt of de school van je voorkeur.

Meer info of hulp nodig?

Alle info vind je op www.naarschoolinlokeren.be.