11/08/2023

Lokeren Leeft, hét vrijetijdsweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september

Algemeen nieuws Cultuur Ondernemen Sport Toerisme

In het weekend van 9 en 10 september organiseren we heel wat activiteiten voor jong, oud en iedereen daar tussenin. Geniet met volle teugen!

Zaterdag 9 september

Vrijetijdsmarkt - Dé plek om je nieuwe hobby te ontdekken

Onze Lokerse verenigingen bundelen de krachten om jou hun jaarprogramma en werking voor te stellen. Laat je verleiden door het veelzijdige culturele en educatieve aanbod, geniet van de verschillende (sport)demonstraties of flaneer gezellig langs de kraampjes.  
Evenementenplein op de Markt. Van 14 tot 17 uur. Gratis. 
Meer info.

 

 

Modewandeling - Fashion op de langste catwalk van het Waasland

Kom langs en ontdek de nieuwste trends voor het najaar op de langste catwalk van het Waasland. Meer dan 400 outfits worden gepresenteerd door 85 lokale modellen. Aangezien het parcours langs verschillende horecazaken loopt, kan je de nieuwste mode ook aanschouwen vanop een terrasje terwijl je ondertussen geniet van iets lekkers.
Markt van 14 tot 17 uur. Gratis.

 

 

 

 

 

 

Zondag 10 september

Vlieg-in-’t Park - Nazomerfestival voor de hele familie

Het Cultuurcentrum nodigt je uit voor een mooi en gevarieerd programma met circus, animatie, drank, taart en amusement op maat van kinderen en families.  

15 FEET 6 – PRIMUS  
14 en 16.30  uur 
Twee primussen op de middelbare school van het leven. Koude oorlog verandert in schietoefeningen, aangezien de hoofdrolspelers een hel op wielen zijn.  

CIE AMOUKANAMA – FA  
14.50  uur 
Het Belgisch-Guinees collectief houdt halt in Lokeren. Levendige acrobatie en choreografie brengen Afrika en het Westen dicht bij elkaar. 

CIE CHARLIE – PEEK-A-BOO!  
15.30 uur 
Een boksmatch vol kluchtige acrobatie en onweerstaanbare slapstick.  

DE MALLEMOLEN XL – SCHOMMELDRAAK  
Doorlopend 
Volledig uit hout gemaakte carrousel met dieren. Onvervalst draaimolenplezier.  

OPEN CIRCUSPISTE – ZEEPBELLENLAND  
Doorlopend 
Een mix van circustechnieken en bellenblazen met de beste bellenblazen specialisten.  

KAATJES KAPSALON  
Doorlopend 
Voor kleurige kapsels en hippe hanenkammen!  

En verder: springkasteel, parkkaffee en dessertenbuffet door Toneelgroep Horzel. 

Zondag 10 september van 14 tot 17.30 uur. Park Verloren Bos, Nijverheidsstraat 17. Meer info: Cultuurcentrum, Kerkplein 5, 09 235 31 06, cultuur.lokeren.be, ticketbalie.ccl@lokeren.be. 

 

Open Monumentendag - Villa's met hart en ziel

Lokeren en Moerbeke hebben heel wat monumentale villa’s en kasteeltjes uit eind 19e, begin 20e eeuw op hun grondgebied. Door de economische groei konden de nieuwe industriëlen zich een riant landhuis veroorloven waarmee ze hun welstand maar ook hun culturele verhevenheid etaleerden.

Villa’s met hart en ziel in de Erfgoed-app

We verbinden al deze ‘châteaus’ met elkaar in de Erfgoedapp. Laat je vanaf zondag 10 september via deze digitale route verrassen door de verhalen achter de gevels. Je zal zien dat de gebouwen met hart en ziel tot leven komen. De route blijft ook na Open Monumentendag nog beschikbaar.

Download de gratis Erfgoedapp en ga op pad in Lokeren!

Toch graag een woordje uitleg? Schrijf je dan in voor één van de gidsbeurten.

Gegidste bezoeken

Familiepicknick en ‘Upstairs/Downstairs’ in Kasteel Lippens

In Kasteel Lippens, ook wel gekend als het gemeentehuis van Moerbeke, brengen we het ‘upstairs/downstairs’ verhaal. Een unieke gelegenheid om te ontdekken wie de eerste bewoners waren, waar het personeel verbleef en zoveel meer. Kom op plaatsen die anders verboden zijn voor publiek maar waar vroeger heel wat bedrijvigheid was, zoals de paardenstallen en de (ijs)kelder. Na de rondleiding kan je in pop-up café “De Zoeten Inval” in het park gezellig napraten.

In het park rond het kasteel kan je ook komen picknicken en de volkse upstairs/downstairs-tradities beleven met het hele gezin. Probeer volksspelen uit of maak de mooiste tafeldecoratie die zelfs een plekje op de tafel van de kasteel Lippens zou kunnen verdienen!

Er worden ook gidsbeurten voorzien op volgende locaties:

  • Kasteel Verloren Bos – Beleef het verhaal van het kasteel in de groene oase. (VOLZET)
  • Kasteeldomein Van Geeteruyen – Een unieke blik op het kasteeldomein dat momenteel in private handen is. (VOLZET)
  • De Heirbrugmolen – Klim van de grond tot de nok met uitleg van de meester-molenaars.

Meer info en inschrijven: lokeren.be/openmonumentendag. Dienst Toerisme, Evenementen en Museum, Markt 2, 09 235 31 05 of toerisme@lokeren.be.