14/08/2023

Stad Lokeren bereidt zich al voor op opening nieuw zwembad en zoekt extra personeel

Algemeen nieuws

Midden 2021 sloot het Lokerse Durmebad tijdelijk de deuren. Dit omdat het bad na meer dan 50 jaar aan vernieuwing toe was. De Stad besloot een sportief, recreatief familiezwembad te bouwen op de site. Dat nieuw bad opent in het voorjaar van 2024. Met die opening in het zicht gaat Stad Lokeren nu al op zoek naar extra personeel. Hiertoe zet ze een communicatiecampagne op poten met de toepasselijke slogan: “Duik jij in een nieuw avontuur?”.

De werken aan het nieuwe zwembad bevinden zich momenteel in de afwerkingsfase. Het binnenschrijnwerk wordt volop geplaatst en tegen eind oktober moeten alle technieken operationeel zijn. Daarnaast zullen er de komende maand ook aanpassingen merkbaar worden aan de buitenkant, gezien er aan de omgeving zal gewerkt worden. Zo wordt er een nieuw voetpad aangelegd van de Grote Kaai tot de parking van de AVLO. Hierdoor zal het huidig trottoir worden opengebroken en wordt er tijdens die werkzaamheden één rijstrook ingenomen. Het verkeer kan wel gewoon door. Voetgangers kunnen oversteken of de omleiding achter het Sport- en Jeugdcomplex volgen.  

Duik in een nieuw avontuur als ...

Om een spetterende start te maken, heeft Stad Lokeren extra talent nodig voor het nieuwe familiezwembad.

Concreet gaat Stad Lokeren op zoek naar de volgende profielen voor het nieuwe zwembad:

Zwembadbeheerder
B4-B5 │ voltijds | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Heb je een passie voor organiseren en coördineren? En voel jij je als een vis in het water in een zwembadomgeving? Dan is de rol van zwembadbeheerder jou op het lijf geschreven, waar je de drijvende kracht wordt achter een goed geoliede zwemfaciliteit.

Solliciteren kan tot en met 16 oktober.


Redder-instructeur

C1-C3 │ 7 voltijdse functies | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Als redder ben jij de held die onze bezoekers een veilige en zorgeloze zwemervaring biedt.

Solliciteren kan tot en met 6 oktober.

Administratief medewerker-onthaal
C1-C3 │ 3 deeltijdse functies | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Ben jij nauwkeurig en klantgericht? Dan is administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, zodat elke bezoeker een warm welkom krijgt.

Solliciteren kan tot en met 26 september.

Poetshulp
E1-E3 │ 6 deeltijdse functies | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Deze vacature wordt later dit najaar opengesteld. Meer info hierover volgt binnenkort.

Alle info over deze functieprofielen en hoe te solliciteren is te vinden via lokeren.be/duikinhetzwembad.

Laat je opleiden/omscholen tot redder

Wie aan de slag wil als redder maar geen reddersbrevet heeft, kan een opleiding Hoger Redder volgen. Daar leer je onder andere reddings-, reanimatie- en EHBO-technieken en tegelijk leer je verdrinkingsrisico’s in te schatten en – belangrijk – te voorkomen.

Cursus Hoger Redder via Redfed
Inschrijven voor de cursus Hoger Redder kan via Redfed (de Vlaamse Reddingsfederatie). De cursus start op 30 september 2023 en vindt plaats tijdens het weekend. De kostprijs hiervoor is 280 euro.

Cursus Hoger Redder via VDAB voor werkzoekenden
Werkzoekenden kunnen via de VDAB een gratis cursus volgen voor Hoger Redder. De cursus bestaat uit een vooropleiding van 8 weken bestaande uit 2 halve dagen per week les. Wie slaagt voor de vooropleiding kan deelnemen aan de eigenlijke opleiding Hoger redder. Tijdens deze cursus van eveneens 8 weken krijg je 3 dagen per week les. Tussendoor word je geacht op eigen initiatief te trainen. Deze opleiding start eind oktober 2023 en loopt tot maart 2024.

Ook zweminstructeurs en jobstudenten/tijdelijke redders gezocht

Naast de vaste redders gaat de Stad ook op zoek naar helpende handen tijdens drukke momenten. Wie een diploma Hoger Redder heeft en graag bijspringt op woensdagnamiddagen, tijdens weekend of schoolvakanties, kan solliciteren voor tijdelijke redder (ook als jobstudent) via sportdienst@lokeren.be.  

Daarnaast wordt er ook al uitgekeken naar zweminstructeurs. Vanaf het voorjaar van 2024 zal de sportdienst zwemlessen aanbieden voor kindjes vanaf geboortejaar 2019. Dit voor verschillende zwemniveaus, van de kleinste spetter tot zwemmen in het grote zwembad. Geïnteresseerden kunnen zich alvast als kandidaat aanmelden via sportdienst@lokeren.be.

Voor interesse & meer info

Het is duidelijk: het nieuw stedelijk zwembad van Stad Lokeren heeft extra handen en talent nodig. Dit om elke zwemmer, groot en klein, recreant of professional een toffe, veilige waterervaring te kunnen geven. Duik in jouw nieuw avontuur en schrijf mee aan het nieuwe zwembadverhaal van Stad Lokeren!
Alle info is terug te vinden via lokeren.be/duikinhetzwembad. Of breng zaterdag 30 september een bezoekje aan onze zwembadhoek op de jobbeurs in het Sport- en Jeugdcomplex, van 9 tot 13 uur. Meer info of vragen over de vacatures? Contacteer ons via vacatures@lokeren.be of 09 235 32 28.