Stadsprojecten

Fiber in Lokeren

Fiber (ofwel glasvezel) is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen. Voor het stadsbestuur past de komst van Fiberklaar perfect binnen de digitale ambities van de Durmestad.

Meer lezen

Laatste nieuws

Preview

Visienota N47 bijna afgerond, maak kennis met het voorkeursscenario

Begin 2021 gaven het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Lokeren, het startschot voor de uitwerking van een duurzame visienota voor de N47 tussen de Dijkstraat en de Heilig-Hartlaan. Deze haalbaarheidsstudie, begeleid door studiebureau Sweco Belgium, heeft als belangrijkste doel om de problematiek van de huidige toestand in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aan te reiken om de...

Meer lezen   15/09/2021

Preview

Lokeren pioniert in snelle omleidingsweg trage weggebruikers in Vlaanderen

Trage weg door Spoelepark als omleidingsweg voor stappers en trappers

Stad Lokeren blijft continu investeren in een betere en vlottere mobiliteit. Renovatiewerken aan wegen horen hier ook onder. Ook in de Naastveldstraat en Sterrestraat staan er werken gepland. De straat wordt volledig heraangelegd, inclusief rioleringswerken. Op 6 september starten de werken in de Naastveldstraat aan de kant...

Meer lezen   31/08/2021

Preview

Deelwagen Autopartners Share tijdelijk verplaatst naar parking Grote Kaai

#autodelen
 
Dit weekend gaat het evenement Buiten Beeld (openluchtcinema) door op de parking van het Cultuurcentrum.
 
De deelwagen van Autopartners Share is vanaf vandaag tot en met dinsdagmorgen 31 augustus te vinden op de parking van de Grote Kaai aan de laadpalen.

Meer lezen   25/08/2021

Preview

Werken aan wegdek Gentdam duren tot het bouwverlof

De werken aan het wegdek in de Gentdam (tussen de Sijpstraat en Daknambrug) zijn van start gegaan en gaan tot het bouwverlof duren.
De asfaltweg was in slechte staat en op vele plaatsen aan het wegzakken richting de aanpalende grachten. Om dit probleem te voorkomen worden langs de nieuwe asfaltweg betonnen boordstenen voorzien.

Er is een omleiding voorzien via:
  • Middendam
  • Daknam-dorp
  • ...

Meer lezen   11/06/2021

Preview

Lichtgevend verkeersbord maakt fietsen veiliger aan spoorwegoversteek

In het kader van fietsveiligheid werd aan de spoorwegoversteek ter hoogte van de Brandstraat – Wolfsakker aan weerskanten een verkeersbord geplaatst dat oplicht wanneer er een aanrijdende fietser gedetecteerd wordt op de fietssnelweg. Op die manier willen we de fietssnelweg F413 (Lokeren-Dendermonde) mét haar overstekende fietsers extra benadrukken voor de automobilist.

...

Meer lezen   02/06/2021

Geen inhoud