Jeugdboekenmaand 2017

MVX begint bij jongens en meisjes. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Dan danst straks iedereen van lichtblauw naar fuchsia naar appelblauwzeegroen, huppelen we in glitterjurken en op legerbottines, slepen we taart naar een boomhut met bloemengordijntjes voor het raam. Wie danst mee?

MVX gaat over wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held echt altijd een jongen? Hoeveel prentenboekendieren heten ‘zij’? Wie loopt er door het beeld? Wie past er op de kleintjes? Wie is de baas? Wie knikt en luistert? En wie niet? M/V/X gaat over kijken naar wat er staat en zien wat er niet staat.

Houden alle meisjes van roze en prinsessen? En alle jongens van draken en ridders? Wat betekent het om jongen of meisje te zijn? Wat als je je geen van beide of net allebei voelt? Dat, en veel meer, in boeken natuurlijk. Want jeugdliteratuur biedt jonge lezers en al wie met boeken aan de slag wil gaan een schat aan verhalen, veel stof tot nadenken en uitgelezen kansen om hokjes te doorbreken.

Wat heeft de bib in petto?
Schoolvoorstellingen, verwendag voor kids, film, voorleesmoment, wedstrijd en nog veel meer! Kom gerust een kijkje nemen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerkplein 3, 9160 Lokeren
Wanneer
van 01/03/17 tot 31/03/17
Prijs
Gratis