Theater Malpertuis – GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

29ca2ee1 2589 4c69 b6a1 4c1876d5bac3 Al lang hadden schrijver Tom Lanoye en regisseur Piet Arfeuille de wens uitgesproken met elkaar samen te werken. Met GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder wordt die droom gerealiseerd.

Topactrice Viviane De Muynck geeft gestalte aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is GAZ vooral een betoog voor menselijkheid en voor nuance: een mens of zijn handelingen zijn niet te herleiden tot een paar motieven.

Arfeuille heeft de kracht van Lanoye's tekst versterkt door de actrice in een kale maar monumentale ruimte te plaatsen. Het resultaat is een uitgepuurde voorstelling waarin De Muynck haar verweer helder en indringend op het publiek loslaat. Ze acteert op het scherp van de snede en laat diep in de ziel kijken. Dat laat niemand onberoerd.

“Met GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder wordt nog maar eens duidelijk hoe en waarin een klein ensemble als Theater Malpertuis groot kan zijn.” (Theatermaggezien)
Tekst: Tom Lanoye - regie: Piet Arfeuille - spel: Viviane De Muynck

(Gratis) inleidende theaterbabbel om 19u30.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerkplein 5, 9160 Lokeren
Wanneer
za 01/04/17 om 20:15
Prijs
15,0 euro (Basisprijs: € 15; 65+: € 14; abo/-26: € 12)
Tickets bestellen
Links
http://www.lokeren.be/cultuur
http://www.malpertuis.be
Video
https://www.youtube.com/watch?v=Abh5vn-NE-Q