Wandeling doorheen het Molsbroek (5 km)

819e586f db90 4235 90aa aeb9f492bd6c Stap op deze wandeling mee door de groene long van Lokeren : Het Molsbroek. Onze wandelingen zijn gericht op mensen met (chronische) pijn, maar ook natuurliefhebbers, gezonde wandelaars of al wie behoefte heeft aan een deugddoende wandeling door een mooie brok natuur is van harte welkom! #omdatwandelenwerkt

Afstand : 5km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor de startende stapper
Vertrekplaats : Bezoekerscentrum Molsbroek, Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren
Begeleiders : Rudy & Nadine (0487/30.04.40) – rudy@effenweg.be


Snel en eenvoudig inschrijven via onze website

Op deze wandeling stappen we rond de groene long van Lokeren : Het Molsbroek. Het Molsbroek is het grootste (80ha)natuurreservaat in de streek en biedt tevens een optimale toegankelijkheid. De wandeldijk geeft een mooi zicht op de diverse natuur : een uitgestrekte moerasvlakte met talrijke watervogels, vochtige graslanden, elzenbroeken en rietvelden. Kortom alles wat je nodig hebt om je gedachten even te verzetten!

We vertrekken aan het bezoekerscentrum om via de speciaal aangelegde wandeldijk door dit prachtige landschap te stappen. De goede waterkwaliteit in dit gebied zorgt ervoor dat er talrijke diersoorten overleven. De kans is dan ook groot dat we onderweg een reiger of fuut van dichtbij kunnen bekijken. Er wordt op een rustig, doch vlot tempo gestapt (m.a.w. er wordt niet geslenterd) en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd. Dit is een ideale wandeling voor beginnende stappers, maar ook de meer ervaren wandelaars kunnen hier zeker mee aan deelnemen.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn en chronisch zieken. Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer ons via 0487 30 04 40 (Rudy – begeleider) of 0472 57 71 19 (bestuur)

Openbaar vervoer


Het Molsbroek is te bereiken vanaf het station met de belbus (lijn 270). Deze dient op voorhand gereserveerd te worden. Voor meer info, bekijk de routeplanner van De Lijn. Eventueel kunnen mensen afgehaald worden aan het station van Lokeren, neem hiervoor contact op met de organisatie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren
Wanneer
dinsdag 11 april 2017 van 14:00 tot 16:00
Prijs
2,0 euro (Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg: 0,00 €)