Capriola Di Gioia – Stabat Mater (G.B. Pergolesi)

9185f4c9 0dd9 4e14 9d13 f8dba2bd9372 Reeds jaren prijkt het 'Stabat Mater' van Pergolesi op de eerste plaats binnen de klassieke top 10. Het is misschien wel het meest aangrijpende Stabat Mater ooit. Een werk door mythes omgeven maar ongekend populair… Het 'Stabat Mater' is in oorsprong een cyclus van gezangen over Maria, geschreven omstreeks 1300. Pergolesi koos voor zijn toonzetting (1736) een zeer intieme bezetting. De keuze voor f klein creëert een droevige, doch serene, immer hoopvolle en sterk aangrijpende toon.

De hemelse stemmen van sopraan Amaryllis Dieltens en contratenor Clint Van Der Linde smelten prachtig samen om de aangrijpende emoties te vertolken. Zo dompelt deze wondermooie muziek het publiek een uur lang onder in een oase van rust en sereniteit.
Gedreven door hun gezamenlijke passie voor het barokke repertoire richtten Amaryllis Dieltiens en Bart Naessens in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op. Ze willen de vaak theatrale en aangrijpende barokmuziek binnen haar historische context op een zeer persoonlijke en expressieve wijze te delen met het publiek. Ze werkten met gerenommeerde musici en stonden op belangrijke Europese podia. Zo ontwikkelden ze hun eigen muzikale persoonlijkheid.

Programma: 'Stabat Mater' (G.B. Pergolesi), aria’s uit 'Maddalena ai piedi di Cristo' (Caldara), 'Sante Sepulcro' (Vivaldi).
met: Amaryllis Dieltiens (sopraan), Clint Van Der Linde (altus), strijkkwintet, Bart Naessens (orgel), theorbe (ntb)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerkplein z/n, 9160 Lokeren
Wanneer
vrijdag 31 maart 2017 van 20:15 tot 21:30
Prijs
15,0 euro (Basisprijs: € 15.00; 65+: € 14; abo/-26: € 12)
Tickets bestellen
Links
http://www.lokeren.be/cultuur
http://www.caprioladigioia.be
http://www.lokeren.be/cultuur
Video
https://www.youtube.com/watch?v=9zoLSggSYis