Bert Kruismans – Het was (is) maar om te lachen (20 jaar Bert Kruismans)

68bcc5dd 2bfa 40e9 95c8 f30623e2c2e7 In 2017 staat Bert Kruismans 20 jaar op de planken. De daarbij horende nostalgie ziet hij evenwel gecounterd door de vaststelling dat vele dingen die hij vroeger aankaartte bij wijze van grap, ondertussen realiteit zijn geworden. Een voorbeeldje: in 2004 lachte Bert met het fenomeen ‘inburgeringstest’ in "België Voor Beginners". Inmiddels is dat een heet politiek hangijzer. De nar is ingehaald door de realiteit. Of de nar is veranderd in Nostradamus en dat zit Bert behoorlijk dwars. Daarom wordt deze show eerder een update. Bovendien wil Bert zijn publiek een blik gunnen op hun toekomst. Al hoort daar ook een waarschuwing bij: “Het is maar om te lachen.”
Bert Kruismans begon zijn carrière als tekstschrijver voor comedy. In 1997 stapte hij zelf op de planken en maakte deel uit van het selecte groepje pioniers van de stand up comedy in Vlaanderen. De afgelopen 20 jaar maakte hij 9 soloshows.

“Bert Kruismans doet het publiek lachen met zichzelf, met de rare gewoonten en gedragingen (...). Daarmee stapt hij in de voetsporen van de grote Nederlandse komiek Youp Van ’t Hek." (De Standaard).

Na de première: ‘Kruismans rijgt de rake sketches en sterke grappen snel aan elkaar. Dit is vintage satire, humor geënt op actuele gebeurtenissen en fenomenen, in een historisch perspectief geplaatst’ (De Standaard).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerkplein 5, 9160 Lokeren
Wanneer
vrij 02/06/17 om 20:15
Uitvoerders
Bert Kruismans (spel & tekst)
Peter Perceval (tekst & regie)
Prijs
15,0 euro (Basistarief: € 15.00; 65+: € 14; abo/-26: € 12)
Tickets bestellen
Links
http://www.Lokeren.be/cultuur
http://www.kruismans.com
Video
https://www.youtube.com/watch?v=WhMgtGxuZmA